/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Două localități din Hâncești, oficial în carantină! Printre persoanele infectate cu COVID-19 este un agajat din sistemul medical

16 martie 2020, ora 18:42

Satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești au intrat în carantină, începând cu 16 martie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Hâncești, după ce în cele două localități au fost identificate șase persoane infectate cu Covid-19.

Primarul satului Sofia, Ion Mârza, a declarat pentru TV8 că la intrarea și la ieșirea din localitate au fost instalate astăzi posturi de poliție și nimeni nu poate ieși din sat, fără un motiv bine întemeiat.

Doar în cazuri extreme, cu permisiunea primarului, se va permite ieșirea din sat. Nu putem sista definitiv circulația transportului prin sat pentru că ne aflăm pe traseul principal, dar transportul tranzit nu se oprește la noi și nici mașinile private”, a spus Ion Mârza.

Primarul a precizat că sunt 3 locuitori ai satului testați deja pozitiv la coronavirus, iar alte câteva zeci de persoane cu care au fost în contact sunt autoizolate la domiciliu și sunt monitorizate de medici. Autoritățile locale continuă să investigheze situația și să includă într-o listă toate persoanele care sunt în zona de risc, care au avut tangențe cu cei infectați.

Ion Mârza ne-a asigurat că persoanele nu au fost duminică la secțiile de votare pentru că erau deja internate în spital.

Un locuitor al satului ne-a dezvăluit că în primul caz de infecție cu noul coronavirus, depistat la Sofia, este vorba de un lucrător din sistemul medical, care a fost în contact cu femeia din Bălceana, revenită din Italia și a examinat-o după ce aceasta s-a simțit rău.

În celelalte două cazuri este vorba despre membrii familiei angajatului din sistemul medical, inclusiv un copil.

Precizăm că alte 3 persoane testate pozitiv la coronavirus sunt din Bălceana. Este vorba de două surori și soțul uneia dintre femei.  Alte 98 de persoane au intrat în contact cu pacienții infectați din Bălceana și sunt acum autoizolate la domiciliu, potrivit deciziei care a fost aprobată astăzi la Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Hâncești.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram