/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Toate agențiile de turism și-au închis ușile. Proprietarii companiilor se plâng că suportă pierderi

missing
18 martie 2020, ora 08:11

Odată cu închiderea spațiului aerian, dar și frontierele terestre, agențiile de turism au fost printre cele mai afectate de criză. Unele companii se gândesc chiar să dea afară o parte dintre angajați, pentru a putea acoperi pagubele provocate de stoparea vânzărilor. Totuși, rezervările care au fost făcute pentru vacanța de vară rămân încă vigoare, în speranța că situația de criză va fi depășită până atunci.

„În această clădire de pe bulevardul Renațșterii Naționale sunt cel puțin trei agenții de turism. Totuși, potrivit reprezentanților pazei, toate și-au închis ușile, în contextul codului roșu de coronavirus”, Mihaela Dicusar, reporteră TV8.

„Nu știi că e coronavirus? De ieri au închis. Nu vine nimeni. Nici administratorul.Nimeni. Doar paza”.

Pe ușile birourilor am găsit un anunț, în care companiile spun că nu mai activează din cauza carantinei.De la reprezentata unei agenții de turism am aflat că angajații lucrează cu clienții, doar că de acasă.

„Toate cererile ce țin de zborurile din vară rămân în vigoare. Așteptăm ce vor spune autoritățile și cum vom acționa. Ce pierderi aveți ? Am oprit toate vânzările”.

„Și sediul acestei companii de turism l-am găsit cu ușile închise”, Mihaela Dicusar, reporteră TV8.

Și această companie de tursim de pe strada Vasile Alecsandri din capitală și-a sistat activitatea”, Mihaela Dicusar, reporteră TV8.

Directorul companii de turism ne-a spus că, în această perioadă, agenția se confruntă cu probleme financiare colosale, pentru că toate vânzările au fost stopate. Iar din acest motiv, administrația se gândește să reducă din personal.

„Compania noastră are peste un milion de lei cheltuieli lunare. Dacă noi nu încasăm bani, nu putem să acoperim aceste cheltuieli. Cu siguranță o să trecem de această perioadă și vom avea nevoie de personal. În cazul în care nu, vom fi nevoiți să reducem din persoanl în jur de 90 la sută”, Ion Curmel, director general agenției de turism.

O soluție ar fi scutirea de taxe, măcar pentru o lună, spune directorul agenției.

Noi vedem o soluție – Am avea nevoie de o vacanță la achitările de impozite.  Ar fi o salvare pentru câteva luni. Ne-ar da un pic de aer să mergem mai departe”,Ion Curmel, director general agenției de turism.

Acum câteva zile, premierul Ion Chicu anunța că guvernul nu are bani pentru a-I ajuta pe reprezentantii sectorului privat din țară. Astfel, demnitarul a menționat că statul nu va putea compensa toate pierderile acestui sector. Din 15 martie, toate activitățile comerciale și-au sistat activitatea, cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor și a stațiilor peco.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram