/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ambasada confirmă că Plahotniuc este în SUA: „Este supus procedurilor pentru deportare”

missing
19 martie 2020, ora 15:37

Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA și în prezent se întreprind măsurile necesare pentru a fi deportat. Informația a fost prezentată de Ambasada SUA la Chișinău, la solicitarea TV8.

„Vladimir Plahotniuc este în prezent în Statele Unite. La moment, este supus procedurilor administrative de deportare. Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Chișinău.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că Plahotniuc nu poate fi extrădat acum, pentru că nu există un acord de asistență juridică între R. Moldova și  SUA.

Prealabil am avut mai multe întâlniri cu ambasadorul SUA în Moldova și am discutat acest subiect. Totul trebuie să fie realizat prin încheierea acordului de colaborare între SUA și R. Moldova. Noi nu avem în prezent un acord de asistență juridică cu SUA și realizarea problemei de extrădare a dl Plahotniuc este problematică la timpul actual”, spunea Stoianoglo.

Stoianoglo îl contrazice pe Dodon și precizează că Plahotniuc nu poate fi extrădat acum din SUA

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram