/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Nu de la autorități, dar de la deputat. Locuitorii satelor Bălceana și Sofia au primit echipament împotriva COVID-19

missing
19 martie 2020, ora 22:41

Locuitorii satelor aflate în carantină Sofia și Bălceana, acolo unde astăzi a fost înmormântată prima persoană decedată din cauza coronavirususlui, au primit dezinfectanți împotriva COVID-19 din partea deputatului socialist proaspăt ales în circumscripția Hâncești, Ștefan Gațcan, care a câștigat alegerile desfășurate în timpul epidemiei, fără a ține cont de solicitarea primarului de Bălceana și a CEC-ului care voiau amânarea scrutinului.  

„Ținem să aducem sincere mulțumiri domnului Ștefan Gațcan și întregii echipe PSRM pentru susținere morală și echipamentul necesar pentru evitarea virusului în masă COVID-19 în satul Balceana și satul Sofia ce sunt în carantină. Vă mulțumim pentru neindiferență și că sunteți alături de noi în aceste momente dificile”, a scris un locuitor al satului pe pagina sa de Facebook.

Amintim că prima persoană care a decedat în R. Moldova de coronavirus este o femeie de 61 de ani, revenită recent din Italia. Ea a fost înmormântată astăzi în Bălceana. La ceremonia funerară nu au participat rudele, femeia fiind înmormântată doar în prezența preotului, primarului și groparilor.

Primele cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate la Bălceana încă la finele săptămânii trecute, dar pe 15 martie s-a permis organizarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești. Deși primarul satului Bălceana a cerut amânarea alegerilor, invocând un potențial pericol de răspândire a bolii și Comisia Electorală Centrală analiza posibilitatea anulării alegerilor, scrutinul a fost permis de Igor Dodon.

Într-un răspuns trimis CEC-ului, în calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon, a spus că alegerile trebuie organizate, motivând că Parlamentul nu a instituit stare de urgență și „nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram