/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un cămin al UTM, plasat în carantină, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19

missing
19 martie 2020, ora 18:31

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost plasat astăzi în carantină pentru 14 zile, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată de către rectorul universității Viorel Bostan. 

Rectorul spune că a fost contactat de Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice și a fost rugat să ofere lista persoanelor cu care tânără infectată a intrat în contact de la data de 9 martie.

„Ea probabil ar fi contactat acest virus în perioada 7-8 martie, iar a doua zi a venit la ore. După ce pe 11 martie au fost suspendate toate activitățile didactice, fata a plecat din cămin. Am înțeles că este din satul Bălceana, raionul Hâncești, dar nu pot să confirm aceasta”, a declarat  Viorel Bostan.

Potrivit rectorului, colega de cameră a tinerei a plecat în localitatea de baștină pe 13 martie. Chiar dacă tânăra a spus că la ea nu au fost depistate simptome de boală, dânsa a fost rugată să se autoizoleze la domiciliu.

La moment, în căminul nr.1 se află circa 80 de studenți. Rectorul spune că ei vor fi asigurați cu toate cele necesare precum produse alimentare și dezinfectați.

De asemena, Viorel Bostan a declarat că niciun student nu a prezentat, deocamdată,  simptome specifice coronavirusului de tip nou.

Ceilalți tineri care au plecat în localitățile de baștină după 11 martie, de asemenea au fost contactați de reprezentanții universității și rugați să se autoizoleze la domiciliu.

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram