/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un primar și-a numit fiul administrator al site-ului oficial al primăriei. Instanța l-a obligat să plătească o amendă de mii de lei

missing
19 martie 2020, ora 07:37

Un primar dintr-o localitate a UTA Găgăuzia a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin nedeclararea în modul și în termenul stabilit a conflictului de interese și nesoluționarea acestuia. Acesta a emis o dispoziție prin care și-a numit fiul în funcția de administrator al site-ului oficial al primăriei.

Ulterior, urmare a notificării Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat și sesizării ANI, primarul a anulat Dispoziția în privința fiului său.

Autoritatea Națională de Integritate a emis Actul de constatare prin care a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și a inițiat procesul contravențional. Procesul-verbal cu privire la contravenție a fost remis pentru examinare instanței de judecată, cu recomandarea aplicării sancțiunilor.

Urmare examinării cauzei la Judecătoria Chișinău și la Curtea de Apel Chișinău, s-a pronunțat o decizie irevocabilă – pedeapsa definitivă a primarului fiind 180 u.c., adică 9000 lei, cu privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate în cadrul autorităților administrației publice pe un termen de 3 luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram