/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Iresponsabilitate! Bărbatul din Leova, testat pozitiv la coronavirus, a primit oaspeți acasă, deși se afla în carantină

missing
20 martie 2020, ora 16:19

Printre cele 49 de cazuri confirmate până astăzi de infecție COVID-19 în R. Moldova, se numără și unul înregistrat în localitatea Tomai din raionul Leova. Virusul a fost identificat la un bărbat, revenit pe 7 martie din Italia, care se afla de fapt în carantină, autoizolat la domiciliu.

Potrivit primarului satului Tomai, bărbatul a încălcat regimul de carantină și a primit oaspeți acasă. Alesul local susține că acesta nu a umblat prin sat, deși un locuitor ne-a contactat la redacție și a declarat că l-a văzut pe la barurile din sat.

„În sat nu a fost, dar au mai intrat pe la el prin ospeție. Încă investigăm să aflăm tot cercul de oameni cu care a fost în contact, dar din ceea ce am reușit să aflăm de la vecini, sunt cel puțin 5 persoane care au fost la el și l-au vizitat”, ne-a spus primarul Ghenadie Capmaru.

Alesul local a precizat că bărbatul se afla singur acasă, deoarece copiii sunt în Chișinău, iar soția – în Italia. Anume la ea fusese în ospeție și a revenit în R. Moldova pe 7 martie, cu un autocar. Primarul nu ne-a putut spune exact din ce oraș a venit bărbatul și cu ce cursă de autobuz.

Bărbatul a sunat medicul de familie din sat și l-a anunțat că are febră și medicul a fost cel care a chemat salvarea, fiind transportat la spitalul din Chișinău.

Până astăzi, în satul Tomai din raionul Leova au fost înregistrate 20 de persoane revenite de peste hotare, care s-au autoizolat la domiciliu. Dintre acestea, 12 persoane deja au ieșit din carantină, după ce au depășit 14 zile, susține primarul.

Ghenadie Capmaru a mai precizat pentru TV8 că, cele cinci persoane care au contactat cu bolnavul se simt bine, deocamdată. Nimeni nu are simptome de boală și nu a fost testat la COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram