/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vicepreședinte al Parlamentului, despre înțelegerile făcute de PD cu PSRM. Cine ar urma să preia conducerea CNAS și AGEPI

24 martie 2020, ora 12:58

Democrații ar fi organizat astăzi o ședință a Biroului Politic al partidului la care au fost prezenți mai mulți membri ai formațiunii, deși sunt interzise întrunirile în format mai larg. Despre asta a scris pe Facebook vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care mai spune că la ședință „a fost confirmat târgul politic cu Dodon” și s-au împărțit funcții.

În plină criză pandemică PD și PSRM nu respectă regimul de autoizolare și au ocupații. Împart agențiile. Azi Biroul Politic al Partidului Democrat, încalcănd restricția întrunirilor, mai mult de trei persoane, a confirmat legal tărgul cu Dodon, chiar dacă au fost mulți oameni nemulțumiți de faptul că trei fruntași din partid decid totul”, a scris Slurari.

Deputatul susține că Valentina Buliga ar urma să ocupe funcția de șefă a Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), iar Viorelia Bătrînac va fi desemnată șefă la Agenția Proprietății Intelectuale (AGEPI).

„Urmează și alte numiri în contextul împărțirii ciolanului puterii”, a comentat Alexandru Slusari.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Am reușit să luăm legătura cu Valentina Buliga, care ne-a spus că este o informație neconfirmată și nu vrea să o comenteze: „ Când o să fie o decizie o să aflați”, a răspuns scurt Buliga cu referire la posibila numire a sa la conducerea CNAS.

Rugată să confirme dacă a avut totuși loc o ședință a Biroului Politic al PDM, deputata a spus: „Noi respectăm carantina. Am discutat cu unii colegi, dar nu a fost o ședință deplină a Biroului Executiv”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram