/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Discuții cu personalul medical de la SCR: Oamenii povestesc că ar lucra prost echipați și ar dormi în spital de frică să nu-și infecteze familiile

missing
25 martie 2020, ora 09:46

Personalul medical angajat la Spitalul Clinic Republican a început să povestească ce se petrece în interior, că ar fi prost echipat și puțin dotat cu cele necesare pentru muncă. Jurnalista Sabina Roibu, fostă purtătoare de cuvânt la SCR, a publicat pe Facebook mai multe mesaje din convorbirile pe care le-ar fi purtat cu medici și asistente medicale, care povestesc îngroziți că se tem să nu fie infectați și aleg să nu mai meargă acasă, să doarmă în cabinetele din spital, decât să-și pună familiile în pericol.

Personalul medical dezvăluie în discuții că nu există echipamentul necesar pentru lucru cu bolnavii de COVID-19, nu au destule măști, mănuși și ochelari, iar dezinfectant ar fi cumpărat fostul director al SCR chiar de la producător, fără să mai aștepte achizițiile Ministerului Sănătății.

De asemenea, personalul medical povestește că bolnavii de COVID-19 sunt internați la etajul 14 al Spitalului Republican, dar sunt duși pe holurile instituției medicale fără niciun fel de protecție. Medicii se tem că virusul s-ar putea răspândi prin canalele de ventilare.

Vedeți mai jos mai multe mesaje care ar fi fost scrise de angajați ai Spitalului Republican, care își varsă amarul, potrivit Sabinei Roibu. Le-a fost păstrat anonimatul pentru că riscă și ei să rămână fără funcții pentru că fac dezvăluiri din sistem.

Amintim că ieri a fost demis directorul Spitalului Republican, Anatol Cibotari. Demisia a survenit după ce s-a aflat în presă că mai mulți medici, asistenți medicali și infermieri s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Testele au fost realizate la un laborator privat, la solicitarea directorului spitalului, fără acordul Minsiterului Sănătății, care insistă ca testele să fie repetate la laboratorul ANSP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram