/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

În atenția primarilor! Până pe 27 ianuarie puteți solicita subvenții pentru proiecte de dezvoltare în sate

missing
02 noiembrie 2020, ora 15:40

În atenția primarilor, Ministerul Agriculturii a lansat pe 2 noiembrie cel de al treilea apel de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru proiecte de dezvoltare în sate, îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă.

Astfel, dosarele de solicitare a subvenției în avans pentru noile măsuri de dezvoltare rurală, vor fi depuse până pe 27 ianuarie 2021, la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).

Subvenții vor fi oferite pentru trei măsuri de sprijin:

– Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale;

– Renovarea și dezvoltarea localității rurale;

– Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole.

Pentru măsurile întâi și doi, valoarea subvenției acordate va constitui 80% din valoarea totală a investiției eligibile, dar nu va depăși suma de trei milioane de lei.

Pentru măsura trei, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de un milion de lei.

Pentru fiecare măsură nominalizată, alocația financiară anuală din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie un cuantum de până la cinci procente.

Pentru ca proiectele să fie eligibile, acestea trebuie să fie implementate într-o localitate rurală, solicitantul de subvenții să dețină unu deviz de cheltuieli ale lucrărilor și/sau serviciilor prevăzute, iar durata de implementare a proiectului să nu depășească 24 de luni.

Regulamentul privind acordarea pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural, îmbunătățirii și dezvoltării publice rurale și diminuării tendințelor de declin social și economic în zonele rurale, menționează că eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt:

– unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi (sate și comune, precum și orașe cu o populație de până la zece mii de locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) pentru măsurile întâi și doi și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care lansează sau dezvoltă activități non agricole pentru măsura trei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram