/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon își dorește să creeze un bloc comun cu forțele de stânga: „Putem lua steaua socialiștilor ca simbol”

21 ianuarie 2021, ora 00:04

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon susține că partidele de stânga ar trebui să se unească și să creeze un bloc comun în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova. 

„Ideal a fi dacă am uni forțele de stânga și am merge pe un front comun la următoarele alegeri. Nu exclud că aș putea veni cu o asemenea inițiativă după următoarea ședință a Consiliului republican al PRSM, cu o propunere concretă de a uni platformele comune împotriva celor care vor să distrugă statul R. Moldova. Dacă trebuie, creăm un bloc comun, vom găsi un simbol care se va potrivi mai bine. Eu cred că steaua socialiștilor este mai cunoscută. Chiar și la alegerile prezidențiale unii alegători întrebau: unde este steaua lui Dodon? De aceea putem lua steaua ca simbol, putem crea un bloc, mergem la alegeri, luăm majoritatea parlamentară și asta este real”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM Consider că forțele de stânga trebuie să se unească, să lase într-o parte toate supărările vechi,

Fiind solicitat să numească partidele de stânga cu care ar vrea să facă front comun, Dodon a refuzat. Totodată, liderul PSRM susține că partidele de stânga ar accepta o asemenea propunere, miza fiind revenirea în politică

„- Ținând cont de vechile supărări, cum ați putea să convingeți celelalte forțe de stânga să se unească?

-Dându-le șansa să revină în politică și împreună cu acest bloc să revină în Parlament”.

În cadrul aceleași emisiuni, Dodon a declarat că Maia Sandu nu înaintează un candidat la funcția de premier, deoarece Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar avea un rating foarte bun și ar acumula mai multe mandate în Parlament în cazul unor alegeri anticipate.

Deși în cadrul Totuși, în cazul desemnării unui candidat, fostul președinte al R. Moldova spune că nu ar susține propunerea și ar merge la alegeri anticipate.

„Poziția mea este că nu trebuie să votăm nici un candidat la funcția de prim-ministru și trebuie să mergem la alegeri anticipate cat mai curând”.

Amintim că în cadrul unui briefing de presă susținut luni, 18 ianuarie, Igor Dodon i-a cerut președintei Maia Sandu să desemneze un premier până la data de 1 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram