/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Chiril Luncinschi i-a transmis un mesaj video lui Elon Musk, prin care îi propune să includă Moldova în Programul Space X

missing
15 iulie 2021, ora 16:27

Fostul deputat Chiril Luncinschi, fiul celui de-al doilea președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi i-a trimis un mesaj video fondatorului Space X, Elon Musk, prin care îi propune să includă țara noastră în programul de explorare a spațiului și Planetei Marte. Adresarea a fost publicată pe canalul de Youtube al lui Chiril Luncinschi și a fost însoțită de mai multe fotografii din copilăria sa. În una dintre ele, apare în brațele lui Andrian Nicolaev, soțul Valentinei Tereșkova, prima femeie care a zburat în spațiu. Altă imagine îl înfățișează pe ex – președintele moldovean, Petru Lucinschi, alături de cosmonautul Iurii Gagarin, cel care a vizitat R. Moldova în anul 1966. 

În introducere, Chiril Luncinshi i-a povesttit lui Elon Musk pe scurt despre țara noastră, menționând că suntem un popor talentat și ,printre altele, că în trecut, în Moldova erau fabricate produse alimentare pentru cosmonauții sovietici.

„Te întrebi probabil cine este acest nebun care are îndrăzneala de a vorbi în numele întregii națiuni…Oamenii noștri sunt pregătiți pentru mari realizări și s-au săturat să asculte despre toate ideologiile care rămân în teorie, deoarece au dovedit inconsecvența justificării lor teoretice prin practică. Probabil că te gândești la asta chiar acum – „ce vorbești,  Kirill, ce legătură are țara ta și proiectul meu de explorare spațială? îți voi explica. Din informațiile publice disponibile pentru noi, vă concentrați asupra dezvoltării unei soluții tehnice pentru livrarea oamenilor pe Marte și în spațiu. Apare astfel o întrebare logică, cine îi va întâlni acolo, va construi noi infrastructuri, cine va lucra ca ghizi, profesori, medici etc.? Cine va crea noi relații socio-economice? Desigur, pentru a face acest lucru ar fi necesar să se pregătească o nouă generație de profesioniști prin implementarea de noi sisteme de formare, îngrijire a sănătății, legea și ordinea etc., care vor fi dezvoltate de la zero, luând în considerare experiențele negative ale civilizației umană din aceste zone”, spune Lucinschi.

„Știu că pare un mesaj ciudat, dar dacă te stai să te gândești, întreaga națiune a moldovenilor îți propune să lansezi un program educațional global pentru antrenamentul personalului prefesionist pe teritoriul țării noastre. Pentru implementarea acestui proiect, este necesară crearea unui nou ecosistem într-o țară selectată separat – în Moldova. Aici am putea aduce și antrena cei mai talentați și înțelepți oameni din întreaga lume, care ulterior, bazându-se pe experiența de sute de ani a umanității, vor dezvolta un prototip al celui mai eficient model de management al unui nou sistem social, eficiența căruia am putea-o testa în țara noastră. Putem alege cel mai bun model cu profesioniști bine antrenați, care să explorezealte planete. Noi, moldovenii, suntem pregătiți să ne alăturăm Programului Space X, pentru a antrena noi manageri spațiali, precum și a testa cele mai bune modele în țara noastră”,mai menționează Chiril Lucinschi.

Fostul politician ia- cerut lui Elon Musk să îi ofere la rândul său un răspuns public la mesajul video.

„Să vedem câți oameni sunt gata să își pună cuvântul și visele în aplicare și să schimbe lumea în bine. Vom demonstra întregii lumi că totul este posibil. Suntem pregătiți să începem această aventură alături de tine din 27 august 2021”, precizează Lucinschi la sfârșitul scrisorii sale.

Space X este în curs de elaborare a rachete Starship. Până acum, trei prototipuri ale rachete au explodat pe platforma de lansare. Un prim zbor orbital al viitoarei rachete Starship este programat la finalul anului. Elon Musk a declarat că intenționează ca naveta să efectueze un zbor în jurul lunii cu un pasager la bord (în persoana miliardarului japonez Yusaku Maezawa) în 2023.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram