/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/VIDEO/ Cozi kilometrice pe podul de la Sângera. O bandă de deplasare, blocată din cauza unei...fisuri

missing
20 august 2021, ora 21:46

Cozi kilometrice s-au format, astăzi, pe podul de la Sângera. Asta după ce banda de deplasare spre Anenii Noi a fost blocată din cauza unei fisuri, care a apărut chiar la mijlocul construcției. Șoferii s-au indignat la culme pentru că au pierdut timp și nervi în zadar. Contactat de TV8, directorul Întreprinderii Municipale „EXDRUPO” a declarat că podul are nevoie de reparație capitală, dar asta s-ar putea întâmpla… la vara viitoare.

Așa arăta, acum câteva zile, podul de la Sângera. După ce, ieri, imaginile au fost postate pe o rețea de socializare, azi dimineață, banda deteriorată a fost securizată. Muncitorii au declarat că fisurile au apărut, pe mijlocul podului, încă acum o săptămână. Deși, recent, anume această porțiune a fost asfaltată, se pare că lucrarea a fost una temporară, ne-au mai spus muncitorii, deoarece, la doar câteva zile, problema a reapărut. La rândul lor, șoferii s-au plâns că pierd timpul în ambuteiaje și că își pun viața în pericol, atunci când circulă pe acest pod.

„ Eu nu știu în ce țară poate să se întâmple așa ceva. Noaptea, într-un ceas de vreme, poate să facă aici. E ambuteiaj până la Anenii Noi. Eu înțeleg că cineva poate la spital să se grăbească, apoi cum poate să ajungă? De acum au trei zile aici și, dacă nu au un metru pe un metru acolo lucrează. Nu mai mult.”

„Să fi fost din țările europene demult trebuia să fie reparat”.

„Normal că e periculoasă. Se fac noaptea lucrări de acestea. Șade o grămada lume și așteaptă ca să treacă”.

Atunci când echipa noastră de filmare a ajuns la fața locului, pe pod era doar o autospecială de la „Exdrupo”. Abia peste jumătate de oră, au venit și muncitorii, care trebuiau să repare groapa.

Aceștia au rezolvat problema în vreo jumătate de oră, iar la scurt timp, circulația a fost reluată pe toate benzile de pe pod. Pentru a afla cât de periculoase sunt astfel de fisuri și ce este de făcut în astfel de cazuri, l-am contactat pe directorul Regiei „EXDRUPO”. Acesta a recunoscut că podul necesită reparație capitală, dar spune că bani pentru astfel de lucrări ar putea fi alocați abia la anul viitor. Totodată, acesta ne-a mai spus că țara nostră duce lipsă de specialiști, atunci când vine vorba despre reparația podurilor.

„E o problemă cu specialiștii în domeniu la poduri. E numai o companie la noi în Moldova care se ocupă. Sperăm din internațional cineva să vină. Vedem. Acum ducem tratative cu Universitatea Tehnică să ne dea o soluție mai bună”.

Podul de la Sîngera a fost construit în 1978, iar la începutul anilor 2000 a fost reconstruit capital.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram