/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Opinie: Vizita Mitropolitului Vladimir la Tiraspol este un gest deschis de susținere a separatismului

missing
17 decembrie 2021, ora 23:41

„Vizita Mitropolitului Vladimir la Tiraspol este un gest deschis de susținere a separatismului”, a declarat fostul deputat DA, Iurie Reniță în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

În acest context, Reniță s-a întrebat de ce statul îi mai oferă Mitropolitului pașaport diplomatic și mașină guvernamentală dacă merge și sfidează deschis Republica Moldova. „Regret faptul că căpetenia religioasă merge acolo la indicația Moscovei. Este o dovadă în plus că factorii, inclusiv cei religioși, sunt valorificați de Federația Rusă pentru a menține Republica Moldova în stare de incertitudine. Mitropolitul Vladimir nu trebuia să meargă la Tiraspol”, a mei declarat Reniță, care a menționat că așteaptă și reacții din partea Chișinăului, dar nu în privința Mitropolitului, ci în privința Ambasadorului Federației Ruse, prezent și el la Tiraspol cu ocazia așa zisei realegeri a  lui Krasnoselski în pretinsa  fucție de șef al regiunii.

„Eu mă aștept în mod firesc ca ambasadorul Federației Ruse să fie invitat la Președinție”, a spus Reniță.

De cealaltă parte, analistul politic Anatol Țăranu a specificat că Mitropolitul Vladimir nu a încălcat legea, iar Chișinăul face mai nimic pentru a descuraja asemenea  sfidări.

„Republica Moldova oferă regimului separatist ștampile vamale, le permitem să folosească legislația Republicii Moldova fără să plătească, să treacă prin camerele VIP  la aeroport. Nu o dată am spus că atâta timp cât în Moldova nu va exista o apreciere legală la nivel de lege a ceea ce reprezintă sistemul separatist, vom avea asemenea cazuri. El nu a încălcat legea, el a încălcat morala”, a specificat Anatol Țăranu.

„El, ca un adevărat creștin, dacă a mers la Tiraspol, trebuia să facă apel la regim să elibereze deținuții politici încarcerați pentru că l-au criticat pe Krasnoselski.  Au fost încălcate drepturile omului flagrant, prizonierii politici în stânga Nistrului sunt o regulă nu o excepție. Ceea ce a făcut Mitropolitul  Vladimir este încălcarea principiului separării principiului bisericii de politic. Înțeleg bunele relații și afilierea de Federația Rusă. Nu este o minune ceea ce s-a întâmplat la Tiraspol,  este o rușine și în spatele acestei rușini sunt vieți omenești care fac pușcărie, familii distruse”, a menționat președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

Precizăm că Înalt Prea Sfințitul Vladimir, a mers într-o vizită la Tiraspol. Mitropolia Moldovei a publicat, pe pagina sa, un comunicat de presă în legătură cu vizita ÎPS Vladimir la Tiraspol, însă nu a menționat nimic despre întâlnire cu Vadim Krasnoselski.  Totul a ieșit la iveală după ce așa zisa administrație  din regiune a publicat imagini video de la întâlnire.

Pe 12 decembrie, în stânga Nistrului  au fost organizate așa numite alegeri prezidențiale. Guvernul de la Chișinău a declarat că nu le recunoaște și le consideră nule din punct de vedere juridic. Scrutinul nu a fost recunoscut nici de comunitatea internațională cu excepția Rusiei, care și-a delegat mai mulți soli în regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram