/VIDEO/ Acuzat de îmbogățire ilicită, Țuțu zice că e victima unui dosar politic

16 ноября 2021, час 21:09

“Am declarat toate mașinile și imobilele, iar dosarul este politic.” Așa răspunde Constantin Țuțu la acuzațiile procurorilor, care susțin că averea agonisită de fostul deputat PD nu este justificată. Astăzi, a avut loc prima ședință de judecată în dosarul de îmbogățire ilicită, deschis pe numele lui Țuțu. Fostul ales al poporului a venit în instanță, însoțit de avocatul său. El a declarat pentru presă că nu este vinovat și că va demonstra acest lucru în fața magistraților.

“Nu sunt vinovat, acest dosar este politic. În afară de aceasta, pot să spun că s-au încălcat toate procedurile. S-a aplicat sechestru pe salariul meu din activitatea de deputat. (MUSCA) Am făcut cunoștință prealabil cu dosarul și acolo sunt sume de bani, care nu-mi aparțin mie.” (text) Prin urmare, Țuțu este indignat de faptul că pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru îmbogățire ilicită și susține că acesta este intentat la comandă politică.

“Am fost membru PD și după aia s-au început toate problemele date. Eu am declarat și am spus anterior și casa, și mașinile, și toate veniturile le-am declarat. Mai mult decât atât, nu văd de ce acum ar trebui să fiu urmărit penal și încă în așa hal.”

În cadrul ședinței de astăzi, care este prima în dosarul de îmbogățire ilicită pe numele lui Constantin Țuțu, atât avocatul acestuia, cât și procurorul de caz, au solicitat ca dosarul de îmbogățire ilicită să fie conexat cu cel în care Țuțu este acuzat de trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari care, la fel, se află pe rol în instanța de judecată de la Buiucani.

“Având în vedere că la etapa de urmărire penală dosarele au fost investigate împreună, am solicitat ca să fie conexate și examinate de un singur judecător.”

Potrivit procurorului de caz, Constantin Țuțu are interdicția de a părăsi țara, iar în funcție de comportamentul inculpatului, se va decide, dacă va fi solicitată înăsprirea măsurii de arest preventiv. Acum un an, în instanța de judecată a mai ajuns un dosar penal pe numele lui Țuțu. Atunci, fostul democrat a fost învinuit de „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”. Țuțu ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat, care se afla în arest, în toamna anului 2017. În schimb, el le-ar fi spus rudelor că ar avea influență asupra procurorilor și că ar putea să-i determine pe aceștia să nu ceară prelungirea arestului preventiv în privința bărbatului. Dacă va fi găsit vinovat, Țuțu riscă o amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare de până la șapte ani. În perioada 2014 – 2018, Constantin Țuțu a fost deputat în facțiunea Partidului Democrat, care pe atunci era condus de Vladimir Plahotniuc. După schimbarea guvernării, în iunie 2019, Țuțu a părăsit teritoriul Republicii Moldova, dar peste câteva luni a revenit și s-a predat la hotar, unde a fost reținut. Ulterior, el a fost eliberat.

Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
/ВИДЕО/ Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
"Наша задача – максимально помочь людям". Зеленский посетил пострадавший от затопления Херсон
"Наша задача – максимально помочь людям". Зеленский посетил пострадавший от затопления Херсон
Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
/ВИДЕО/ Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

 Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
/ВИДЕО/ Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
/ВИДЕО/ Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/ВИДЕО/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
/ВИДЕО/ В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram