Dezastru la Netflix: Valoarea companiei s-a prăbușit cu peste o treime în „miercurea neagră” a gigantului de streaming

missing
20 апреля 2022, час 19:15

Prețul acțiunilor Netflix s-a prăbușit cu peste o treime miercuri, 20 aprilie, după ce gigantul american de streaming a dezvăluit că numărul său de abonați a scăzut pentru prima dată în mai bine de un deceniu, relatează Reuters, potrivit HotNews.

Prețul acțiunilor companiei a scăzut cu 37% până la 220 de dolari miercuri, Netflix îndreptându-se spre cea mai proastă zi pe bursă din ultimii aproape 18 ani dacă pierderile se mențin până la încheierea sesiunii de tranzacționare.

„Netflix este un simbol pentru ceea ce se întâmplă cu o companie ce se bazează pe creștere atunci când nu mai crește”, afirmă Kim Forrest, ofițer șef de investiții la Bokeh Capital Partners.

„Oamenii cumpără [acțiunile] companiilor de creștere, fiindcă cred că fluxul de numerar va continua să crească așa că plătesc în avans în anticiparea acestui lucru. Când acțiunile companiilor de acest tip o iau la vale, oamenii care caută creștere se retrag rapid”, explică el.

Prețul acțiunilor Netflix s-a prăbușit cu 20% și la sfârșitul lunii ianuarie după ce a estimat o creștere redusă a numărului de abonați pentru primul trimestru din 2022. În realitate, compania a pierdut aproximativ 200.000 de abonaţi la nivel global față de trimestrul 4 din 2021.

Netflix anunță măsuri de redresare, analiștii sunt circumspecți

Prăbușirea înregistrată miercuri de acțiunile sale ar putea șterge toată creșterea înregistrată în decursul ultimilor doi ani, perioadă în care Netflix s-a bucurat de un boom alimentat în mare parte de pandemia de COVID-19 și lockdown-urile care i-au obligat pe oameni să rămână în locuințe.

Într-o tentativă de a calma nervii, directorii companiei americane au anunțat că analizează introducerea unei categorii de abonament mai ieftin care să afișeze reclame clienților, o pivotare cu 180 de grade pentru gigantul de streaming care a atras numeroși utilizatori tocmai din cauza absenței publicității în timpul spectacolelor pe care le difuzează.

Aceștia au anunțat anterior că vor lua măsuri și în privința celor care își împărtășesc parolele cu alți utilizatori, o situație pe care Netflix o consideră problematică de mai mulți ani de zile.

Netflix, cea mai mare companie de streaming după cota de piață și o pionieră în domeniu, se confruntă de asemenea, cu o concurență tot mai puternică din partea rivalilor de la HBO Max, Disney+ și AppleTV care în ultimii ani au investit masiv în noi programe.

Însă analiștii consideră că cea mai mare problemă cu care se confruntă platforma de streaming este anularea abonamentelor din cauza inflației ridicate din multe țări și a faptului că oamenii s-au săturat să stea în locuințe să se uite la filme și seriale.

Analiștii notează, de asemenea, că Netflix nu a fost ajutată nici de decizia de a majora prețul abonamentelor pentru utilizatorii din SUA și Canada la mijlocul lunii ianuarie a acestui an.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Republica Moldova – „CRIZĂ FĂRĂ SFÂRȘIT” /De ce justiția nu se „tratează” de criza în care s-a pomenit de ani buni? /Cine este vinovat de faptul că REFORMA nu mai vede lumina din capătul tunelului? /Cu ce se va încheia epopeea procuraturilor? /Dintr-o criză – în alta: Care este planul autorităților pentru depășirea problemelor din energetică? Ce să facă oamenii până guvernarea va veni cu soluții? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică se adâncește. Are soluții Chișinăul pentru cele mai proaste scenarii de evoluție a lucrurilor în stânga Nistrului, dar și cum asigură necesarul de energie pentru malul drept, dacă Transnistria rămâne pe întuneric, iar curentul electric ajunge la noi tot prin regiunea necontrolată? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu invitații: Dorian Istratii, deputat PAS; Grigore Novac, deputat BCS; Sergiu Tofilat, vicepreședinte Partidul Schimbării.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică sau criza deciziilor politice? /Cine trebuie să-și asume prețul independenței? /Empatie, tactică, strategii – cu ce ne alegem din criza regiunii transnistrene?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care au fost evenimentele politice care au marcat anul 2024, dar și ce scenarii ne așteaptă în 2025 - aflăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Lilian Carp, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Nicolae Negru, analist politic
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov vine astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Continuăm discuțiile despre criza energetică și nu doar. /Întrebările voastre către fostul ministru - le puteți lăsa în comentarii. /Compensații la energie, motiv de nemulțumiri. Facem claritate împreună cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Stare de urgență în energetică? Dorin Recean l-a demis pe Victor Parlicov și a cerut demisia lui Sergiu Tofilat și Victor Bânzari. /Ce urmează? Ce va schimba plecarea acestora? /Răspunsul la aceste întrebări și nu doar - aflăm la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
INTERVIU EXCLUSIV cu Elena Lasconi, candidata USR la funcția de președintă a României. /Ce ofertă electorală are pentru românii din Republica Moldova aflați la „Cutia Neagră” cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Remanierile mult așteptate s-au produs. Cine sunt miniștrii care s-au opus demisiei? Cât de potriviți sunt noii membri ai Guvernului? Cum asigurăm securitatea și reformarea justiției până la capăt? Premierul Dorin Recean este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Se clatină mai multe fotolii din Guvernul Recean. Cine sunt următorii membri care vor părăsi funcțiile - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Radu Marian, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Dinu Plîngău, președinte PPPDA
Cutia Neagră
Cutia Neagră
VETTINGUL este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. /Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? /Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? /Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? /Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem – discutăm la Cutia Neagră PLUS. /Invitați: Andrei Bivol, vicepreședintele Comisiei Vetting; Dumitru Racoviță, judecător.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mažeiks, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile campaniei prezidențiale. /Informații compromițătoare, voturi cumpărate și dezbateri evitate - despre toate astea și nu doar - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Poliția anunță despre 39 DE MILIOANE DE DOLARI folosiți pentru influențarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, dar și a referendumului din 20 octombrie. /Ce așteptări sunt pentru turul doi? Cât de legitime pot fi considerate aceste alegeri - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu: /Vasile Grădinaru, deputat PAS /Ștefan Gligor, președinte Partidul Schimbării /Alexandru Tănase, ex-președinte al Curții Constituționale.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/ВИДЕО/ В Молдове компенсации на электроэнергию предоставят всем гражданам
/ВИДЕО/ В Молдове компенсации на электроэнергию предоставят всем гражданам
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
Президент Молдовы помиловала трех молодых заключенных
Президент Молдовы помиловала трех молодых заключенных
Пожар на Электрозаводе в Москве: спасены 90 человек, ещё 120 эвакуировались сами
Пожар на Электрозаводе в Москве: спасены 90 человек, ещё 120 эвакуировались сами
Зеленский назначил Пауна Роговея послом Украины в Молдове
Зеленский назначил Пауна Роговея послом Украины в Молдове

В "Национальном художественном музее" проходит выставка геометрической абстракции Вячеслава Игнатенко

missing
Картина: Вячеслав Игнатенко
08 апреля 2024, час 11:26

В "Национальном художественном музее" проходит выставка Zborul заслуженного художника Молдовы Вячеслава Игнатенко. 

Выставка Zborul ("Полёт") - это совокупность картин геометрической абстракции. Работы Вячеслава Игнатенко выполнены с большой пространственной точностью при соблюдении чётких архитектурных правил. Геометризованная стилистика, яркость цвета в сочетании с особым подходом к форме - это уникальный феномен для молдавской живописи. 

Картина: Вячеслав Игнатенко

Подобная манера письма - достаточно редкий и сложный выбор в силу сохранения гармонии абстрактной композиции, цвета и планиметрической специфики. Такая живопись несёт иную стилистическую нагрузку, нежели традиционная. Порой её незаслуженно обходят вниманием, вследствие сложности восприятия, а иногда даже непринятия публикой. 

Вячеслав Игнатенко много и часто пишет на холсте en plein air. На протяжение четверти века он возвращается в Рашков, Каменского района, находя вдохновение в местных пейзажах. Результат этих путешествий - это шесть персональных выставок, посвященных Рашков. 

Картина: Вячеслав Игнатенко

Помимо красоты пейзажей Рашков, художник питает нежные чувства к Кишинёву. Город нередко становился музой и увековечен на многих холстах мастера. 

В молдавскую столицу художник приехал в 1983 из Беларуси. 

С тех пор Вячеслав Игнатенко участвовал в групповых и персональных выставках (более 60), награждён государственной наградой Беларуси - медалью Франциска Скорины. Ему присвоено звание "Мастера искусства Республики Молдова".

Суммарная коллекция работ художника насчитывает более 11 тысяч единиц.

Выставка "Полёт" продлится в "Национальном художественном музее" Кишинёва до 28 апреля. 

***

В секторе Ботаника есть "Школа живописи и рисунка Вячеслава Игнатенко". Записаться на урок может любой желающий. Художник учит рисовать детей (от 4 лет) и взрослых как по будням, так и на выходных. Занятия есть индивидуальные и групповые. По субботам проводятся мастер-классы. 

 

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, invitata emisiunii Cutia Neagră PLUS: „Conducerea țării mi-a cerut să plec. Politicienii nu au dreptul constituțional și nici moral să-mi ceară mie demisia”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/ВИДЕО/ От скептицизма к успеху: молдавские предприниматели ставят на "зеленую" энергетику
/ВИДЕО/ От скептицизма к успеху: молдавские предприниматели ставят на "зеленую" энергетику
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
Муниципальный приют Кишинева: кто им управляет, с кем сотрудничает и как расходуются бюджетные деньги
/ВИДЕО/ Скончался, не приходя в сознание: в Москве взорвали основателя батальона "Арбат", воюющего против Украины
/ВИДЕО/ Скончался, не приходя в сознание: в Москве взорвали основателя батальона "Арбат", воюющего против Украины
Зеленский выступил против переговоров Москвы и Вашингтона по Украине без участия Киева
Зеленский выступил против переговоров Москвы и Вашингтона по Украине без участия Киева
/ВИДЕО/ В Молдове компенсации на электроэнергию предоставят всем гражданам
/ВИДЕО/ В Молдове компенсации на электроэнергию предоставят всем гражданам

Подпишитесь на новости по электронной почте

TV8.md - новостной сайт из Молдовы с актуальными социальными, политическими и экономическими новостями, прогнозом погоды, политическими ток-шоу, интервью и расследованиями.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. При цитировании опубликованных на сайте материалов обязательно указание в первом абзаце гиперссылки на страницу tv8.md.