social

Sorin Stati, citat la PCCOCS, după o declarație din ziua perchezițiilor la Evgheni Cuzmin. „Vor să afle cu cine comunic”

05 мая 2022, час 16:27
Делиться:

Fostul director al companiei de stat Moldatsa, Sorin Stati, a fost citat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru a fi audiat pe marginea unei declarații făcute pe pagina sa de Facebook în data de 1 aprilie, ziua în care procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au efectuat percheziții la domiciliul și în mașina lui Evgheni Cuzmin, un fost colaborator SIS, suspectat de divulgarea secretului de stat. 

„Evgheni Cuzmin este discipolul lui Artur Gumeniuc, generalul SIS al lui Dodon, acesta fiind bănuit de procurori de furtul, vânzarea, publicarea și divulgarea secretului de stat. Surse din cadrul Procuraturii mi-au comunicat că unele informații erau utilizate de către gruparea lui Gumeniuc în infracțiuni de șantaj și estorcare de bani pentru nepublicarea acestora”, scria atunci Sorin Stati. 

În 26 aprilie, a sosit și invitația la Procuratură, anunță Sorin Stati. Mai exact, a fost anunțat printr-un SMS că este așteptat joi, 5 mai 2022, pentru audieri în calitate de martor în legătură cu postarea respectivă. Fostul șef de la Modatsa nu s-a prezentat, însă, la PCCOCS, deoarece ar avea de două zile febră. 

„Unii procurori PCCOCS, în loc să se ocupe de contracararea infracțiunilor și atragerea la răspundere penală a infractorilor, vor tare să afle cu cine eu comunic din organele de drept, ca opinia publică să nu mai fie informată cu privire la infracțiunile înfăptuite de către actualii și foștii angajați SIS”, a scris Sorin Stati într-o postare pe Facebook, la care a atașat mesajul de la PCCOCS și o parte din răspunsul său. 

Am solicitat confirmare și de la Procuratură. „Confirmăm citarea persoanei în legătura cu plângerea unui cetățean vizat într-o cauză penală, care a pretins încălcarea confidențialității urmăririi penale, în special plasarea în spațiul public a unor informații cu referire la efectuarea acțiunilor de urmărire penală. Reamintim că potrivit art.235 al.(2) al Codului de procedură penală, persoana citată este obligată să se prezinte conform citației. Mai mult, potrivit art.254 al.(1) al aceluiași Cod - organul de urmarire penală este obligat să ia toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanțelor cauzei”, se menționează într-o declarație oferită de PCCOCS, pentru tv8.md.

În anii trecuți, fostul director Moldatsa, Sorin Stati a dezvăluit mai multe scheme de corupție, dar și de contrabandă cu țigări, alcool etilic, chihlimbar, anabolizante și alte mărfuri. 

sorin stati
/VIDEO/ Sorin Stati despre reglările de conturi între contrabandiștii din Moldova și Ucraina. „IGPF ține în secret acest caz”

26 декабря 2021, 14:12

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram