social

Evenimentele din Parcul Alunelul, anulate. Primăria a pornit o anchetă după cazul copilului ucis de o creangă

15 мая 2022, час 10:16
Делиться:

Toate evenimentele culturale care urmau să aibă loc duminică, 15 mai, în Parcul Alunelul, dar și în alte locații din Capitală, au fost anulate. Potrivit primarului municipiului Chișinău, decizia a fost luată după ce sâmbătă, 14 mai, o fetiță de 2 ani a murit după ce a fost lovită de o creangă imensă, căzută de pe un copac. 

În urma cumplitei tragedii, Primăria Chișinău spune că a inițiat o anchetă de serviciu.

„Sunt analizate toate actele din ultimii ani cu privire la curățarea și defrișarea copacilor în Parcul Alunelul. S-a stabilit că în anul 2019 au fost examinați 231 de arbori, tăiere de igienă-140, pentru curățenie sanitară-53 și pentru elagaj-38, în acest sens Întreprinderea Municipală Spații Verzi a solicitat permisiunea de la Agenția de Mediu pentru lucrări. Atunci Agenția de Mediu a permis pentru 76 de arbori tăiere de igienă, 28- leagăn și renovare 14. În anul 2020 și 2021 la fel au fost întocmite acte de constatare de către Spații Verzi pentru 135 de arbori la defrișare și curățare. Ultimul act de cercetare a fost întocmit de către Spații Verzi în luna septembrie 2021, iar autorizația de defrișare de la Agenția de Mediu a fost eliberată în februarie 2022, când au fost tăiați 16 arbori”, susține primarul Ion Ceban.

Potrivit edilului Capitalei, muncitorii de la Spații Verzi nu pot curăța sau defrișa nici măcar arbori uscați fără autorizația de la Agenția de Mediu. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram