externe

Cancelarul german: „Putin se teme de scânteia de democrație care se răspândește în Rusia”

21 июня 2022, час 13:05
Делиться:

Preşedintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia de democraţie” care se răspândeşte în ţara sa, a spus cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că liderul de la Kremlin încearcă să divizeze Europa şi vrea întoarcerea la o lume dominată de sfere de influenţă, relatează Reuters, potrivit adevarul.ro.

„Preşedintele rus trebuie să accepte că în vecinătatea Rusiei există o comunitate de democrații bazate pe lege, care se apropie din ce în ce mai mult. În mod clar, se teme de scânteia de democraţie care se răspândește în ţara sa”, a spus Scholz într-un interviu publicat luni de ziarul Muenchner Merkur, după ce a fost întrebat dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană. 

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susţine.

„(Putin) doreşte o Europă divizată şi o revenire la o politică a sferelor de influenţă. Nu va reuşi acest lucru”, a spus Scholz.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram