timp liber

Maia Sandu își sărbătorește ziua de naștere! Președinta țării împlinește 50 de ani

24 мая 2022, час 09:38
Делиться:

Președinta Republicii Moldova este omagiată astăzi, 24 mai! Maia Sandu împlinește vârsta de 50 de ani. Dacă anul trecut șefa statului nu a sărbătorit, având parte de o zi obișnuită cu mai multe ședințe de lucru programate, anul acesta, președinta a plecat în Statele Unite ale Americii într-o vizită neoficială. În 25 mai, ea va ține un discurs în faţa studenților de la Harvard Kennedy School.

Cu doi ani în urmă, Maia Sandu a preferat să-și sărbătorească aniversarea printr-un salt cu parașuta.

Maia Sandu s-a născut în data de 24 mai 1972 în satul Risipeni, raionul Fălești. Președinta țării este de profesie economist, iar între anii 2009 – 2010 a studiat la Harvard Kennedy School of Government, unde a obținut titlul de master în administrație publică. Timp de doi ani a fost consilier al directorului executiv la Banca Mondială.

A fost ministru al Educației din 2012 până în 2015, iar din iunie 2019 până în noiembrie același, Maia Sandu a fost premier al țării, iar din decembrie anul trecut este prima femeie președinte pe care a avut-o vreodată R. Moldova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram