social

Ar fi încercat să treacă frontiera cu permise de conducere falsificate: Doi bărbați riscă să fie cercetați penal

Foto simbol: border.gov
26 июля 2022, час 11:47
Делиться:

Doi bărbați sunt documentați, după ce ar fi încercat să treacă frontiera cu permise de conducere falsificate. Potrivit Poliției de Frontieră, unul ar fi achitat 95 de dolari pentru actul falsificat, iar al doilea cetățean 1500 de grivne.

În primul caz este vorba despre un chișinăuian de 30 de ani care s-a prezentat în noaptea de 25 spre 26 iulie, la punctul de trecere al frontierei Sculeni la volanul mașinii personale. Acesta s-a legitimat în calitate de conducător auto în baza permisului de conducere. 

„Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat semnele de falsificare. Audiat, șoferul a declarat că și-a perfectat permisul respectiv în baza unui act autentic, emis de către autoritățile din Australia. 

Astfel, prin intermediul unei Agenții Internaționale și-a comandat traducerea permisului de conducere la începutul lunii iunie curent. Iar peste o lună și-a primit noul act printr-o firmă de curierat. Pentru asemenea serviciu a achitat suma de 95 de dolari americani”, precizează Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor, permisul a fost ridicat și transmis pentru expertiză, iar conaționalul și-a continuat drumul în baza permisului de conducere australian.

Un alt caz a fost înregistrat la punctul de trecere a frontierei Tudora, unde polițiștii de frontieră au ridicat un alt permis de conducere falsificat, care aparținea unui cetățean al Azerbaidjanului, în vârstă de 28 de ani. 

Potrivit poliției de frontieră, documentul a fost depistat în cadrul procedurii de control suplimentar.

„Din declarațiile tânărului s-a aflat că în octombrie 2021 a obținut permisul, fiind ajutat de un prieten care muncea la o piață din țara de baștină. Ar fi oferit suma de 1500 de grivne”, mai precizează angajații IGPF.

În ambele cazuri documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele riscă cercetare penală pentru fals în acte oficiale.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram