social

Percheziții acasă la șefa ANI, Rodica Antoci: Scrisoarea anonimă din decembrie 2021

27 января 2022, час 10:08
Делиться:

Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul Rodicăi Antoci, șefa Autorității Naționale de Integritate. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Confirmăm că la moment au loc perchezițiile, dar cu detalii vom reveni curând”, a precizat Cherpec.

La sfârșitul lunii decembrie, în spațiul public au apărut informații precum că șefa ANI s-ar face vinovată de îmbogățire ilicită. O scrisoare anonimă indica că Rodica Antoci ar fi responsabilă de o serie de ilegalități comise în procesul de gestionare a banilor instituției, scrie IPN.

Atunci ANI a venit cu o reacție prin care a combătut cele invocate în scrisoarea ajunsă în presă. La fel în decembrie, Rodica Antoci declara că membrii familiei sale au fost amenințați, cazurile fiind raportate organelor competente. 

Șefa ANI s-a arătat convinsă că presiunile asupra familiei sale au legătură cu activitatea sa, în speciale fiind vorba despre dosarele pe rolul ANI ale funcționarilor și demnitarilor care nu-și pot justifica averile.

Rodica Antoci a fost investită în funcție în anul 2017, prin decretul președintelui Republicii Moldova. Candidatura acesteia a fost selectată de membrii Consiliului de Integritate în urma unui concurs public.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram