politic

Sandu nu planifică o întâlnire cu Putin curând. „O asemenea vizită are rost când avem suficient progres pe un subiect sau două”

28 января 2022, час 09:58
Делиться:

Președinta țării, Maia Sandu susține că nu planifică să aibă vreo întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în viitorul apropiat. Șefa statului consideră că o asemenea întrevedere poate avea loc doar în momentul în care vor exista progrese pe anumite domenii, dar și când va exista o intenție de ambele părți. 

„O asemenea vizită își are rostul atunci când avem suficient progres pe un subiect sau două. Până când, avem doar intenții bune, nu și progres. Sper să existe mai multe speranțe să lucrăm pe lichidarea depozitului de la Cobasna și pe celelalte probleme. Eu o să merg și o să am întâlniri cu toți cei cu care pot să rezolv problemele cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu în ediția de joi seară a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Acum e foarte greu să faci prognoze, în contextul regional complicat. La nivel tehnic, trebuie să se avanseze suficient. Noi știm care sunt interesele noastre naționale. Cred că ambele părți își doresc o întâlnire atunci când o să existe suficient progres”, a adăugat președinta Republicii Moldova. 

De la începutul mandatului său de președinte, Maia Sandu nu a avut o întrevedere oficială cu președintele rus, Vladimir Putin. Șefa statului a fost criticată de mai mulți reprezentanți ai opoziției pentru faptul că în contextul crizei economice nu a discutat personal cu liderul de la Kremlin. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram