social

Cutia Neagră Plus: TOP 10 mașini cumpărate în 2022 de deputați. Cine a plătit 40 de mii de euro pentru un autoturism

08 мая 2023, час 10:37

După ce am inspectat noile imobile cumpărate de deputați în 2022, facem o tură prin parcarea Parlamentului să vedem cu ce mașini vin la muncă deputații. Declarațiile de avere arată că douăzeci de parlamentari și-au schimbat anul trecut automobilele. 

Nu le-a putut sta în cale nici lipsa de bani. O bună parte dintre deputați s-au împrumutat pentru noile bijuterii pe patru roți. Și pentru că sunt bijuterii, sunt și păzite pe măsură. Administrația Parlamentului a refuzat să ofere acces echipei Cutia Neagră PLUS să filmeze în parcarea instituției. De aceea i-am pândit pe deputați înainte de a intra în parcare.

Într-o joi dimineață, zi de ședință în plen a Parlamentului, echipa Cutiei Negre i-a așteptat pe deputați la intrarea în parcarea instituției. Mașinile au început să vină una câte una chiar de la ora 8.00: Mercedes, Volvo, Porsche, Skoda, Lexus. Am constatat că aleșii poporului preferă în mare parte mașini de teren, care sunt mai potrivite pentru drumurile din R. Moldova.

FOTO SIMBOL

Cea mai scumpă mașină ajunsă în ultimul an în proprietatea unui deputat este o „Skoda Kodiaq” de 800 de mii de lei. A fost cumpărată de deputata socialistă Ivanna Koksal. Autoturismul nou-nouț a costat-o mai exact 40 de mii de euro. Nu am surprins mașina în parcarea Parlamentului, iar deputata a recunoscut că nu a venit cu ea la muncă. 

Ivanna Koksal: „Până acum am mers doar cu mașini vechi. Vechi le vindeam și vechi cumpăram. Prima dată în viață, soțul mi-a cumpărat o mașină nouă. Azi nu am venit cu mașina”.

Familia Koksal a avut anul trecut venituri care i-au permis o astfel de achiziție. Soțul deputatei a ridicat un salariu de 54 de mii de dolari de la o companie turcească. Alte 129 de mii de euro i-a încasat din vânzarea unui bun imobil. 

Locul doi în top îl ocupă automobilul deputatului socialist Grigore Novac. În 2022, acesta și-a cumpărat o „Toyota Land Cruiser”. Bolidul, fabricat în 2013, l-a costat pe Novac 690 de mii de lei. 

Grigore Novac: „E un automobil cu vechime de 10 ani. Legea ne impune să declarăm prețul de piață, nu cel de facto și asta o facem. Automobilul este luat în leasing pe care am să-l achit încă mulți ani înainte. Vechiul automobil pe care l-am avut l-am vândut, iar diferența e pe leasing”.

În declarația de avere, Grigore Novac a indicat un împrumut de aproape 25 de mii de euro contractat pentru o perioadă de 5 ani și venituri de 245 de mii de lei din vânzarea vechiului automobil pe care l-a avut în proprietate. Anul trecut, Grigore Novac a încasat de la Parlament 521 de mii de lei, iar soția sa a primit o indemnizație de maternitate de 80 de mii de lei.

FOTO SIMBOL

Topul celor mai scumpe mașini cumpărate de deputați în 2022 e continuat de o „Volvo XC 90” cu 7 locuri. Proprietară este familia parlamentarei PAS Marina Morozova care a investit 560 de mii de lei. Noua achiziție a fost pentru soțul său, a precizat deputata.

Marina Morozova: „Este o mașină procurată inclusiv din veniturile pe care le-am obținut din vânzarea unui imobil. Totodată, am luat și un credit. Este mașina soțului. Noi avem 3 copii. Am ales un automobil mare, cu 7 locuri, ca să încapă toată familia”. 

Familia Morozov mai are în proprietate o mașină, cumpărată în 2015 cu 350 de mii de lei.  

Pentru anul trecut, Marina Morozova a declarat venituri de la Parlament de aproape jumătate de milion de lei, iar soțul său a încasat circa 285 de mii de lei din salariu. O sută de mii de lei au curs în bugetul familiei din vânzarea unui bun imobil. De asemenea, soțul deputatei a accesat un credit de 285 de mii de lei, pe care s-a obligat să-l ramburseze timp de 5 ani.

 

FOTO SIMBOL

Continuăm topul cu un „BMW 5”. Socialistul Adrian Lebedinschi a adus anul trecut o astfel de mașină din Statele Unite ale Americii. BMW-ul produs în 2018 l-a costat 25 400 de euro, mai puțin decât prețul de piață al unui asemenea autoturism. Pe piața auto din R. Moldova astfel de mașini costă cel puțin 30 de mii de euro. Potrivit parlamentarului, mașina a avut nevoie de reparații când a fost importată.

Adrian Lebedinschi: „Eu nu prefer să cumpăr automobilele pe piața noastră când nu știi în primul rând ce-i cu el, cum a fost adus. Eu nu știu deja al câtelea automobil prefer să-l iau din SUA. Eu știu care sunt defectele, am văzut ce detaliu a fost schimbat și am siguranța că merg într-un automobil sigur. Cea pe care am achiziționat-o anul trecut a fost pentru soție, dar ea a considerat că trebuie să o vândă și să-și ia alta. Nu-i comod că e prea joasă mașina. Noi acum suntem în proces de achiziționare a altui automobil, iar acesta deja e scos la vânzare.

La muncă, Adrian Lebedinschi nu a venit însă cu noua achiziție, ci cu un „Lexus” pe care l-a cumpărat în 2020 tot din America. Mașina l-a costat peste 24 de mii de euro.

Veniturile familiei Lebedinschi pentru anul trecut au depășit un milion de lei. Din aceștia, 230 de mii de lei au fost încasați din vânzarea unei mașini pe care deputatul o avea din 2016. 

Mașini nou-nouțe și-au cumpărat anul trecut două deputate din majoritatea parlamentară. 

FOTO SIMBOL

Ana Oglindă indică în declarația de avere un autoturism de model „Hyundai Tucson” achiziționat cu 465 de mii de lei.

Ana Oglindă: „Eu conduc acest „Hyundai”. Am vândut autoturismul care a fost planificat să fie vândut și am cumpărat altul din resursele pe care le-am avut. Mai mult nimic nu pot să vă spun”.

Înainte de a face noua achiziție, deputata a vândut cu 140 de mii de lei o altă mașină pe care o cumpărase tot nouă în anul 2013. Din salarii și pensii, familia Oglindă a acumulat pe parcursul anului trecut peste 725 de mii de lei. 

FOTO SIMBOL

Alina Dandara a plătit aproape 23 de mii de euro pentru o „Skoda Kamiq”. Aceasta a înlocuit o mașină de marca „Mercedes” pe care deputata a vândut-o cu 88 de mii de lei.

Alina Dandara: „Am luat o mașină în leasing, pentru că vreau să fie pentru un timp mai îndelungat. În trecut am luat o mașină la mâna a doua și costurile pentru reparație au întrecut valoarea cu care am achiziționat-o și de asta am făcut această achiziție nouă. Am cumpărat-o parțial din leasing și parțial din economii, pentru că în trecut am lucrat la privat și am pus bănuți deoparte”.

Pentru anul 2022, Alina Dandara a declarat venituri de la Parlament de circa 200 de mii de lei. Dandara a ocupat fotoliul de deputat în ianuarie 2023, după ce Adrian Băluțel a fost numit secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat.

Din august 2021 până a obține mandatul de deputat, Alina Dandara a activat în calitate de consilier în Cabinetul președintelui fracțiunii PAS din Parlament. Iar anterior, a lucrat într-o companie privată, declarând un venit anual de peste jumătate de milion de lei.

Mașină împrumutată de la un prieten

Cu o „Skoda Superb” a venit la Parlament deputatul PAS Vasile Grădinaru. Mașina a fost achiziționată la o licitație din Cehia cu 17 500 de euro. În declarația de avere, deputatul indică autoturismul ca fiind în posesie. Întrebat de reporterul Cutiei Negre, Grădinaru a spus că a împrumutat mașina de la un prieten.

Vasile Grădinaru: „Am avut un accident înainte de Anul Nou și mașina pe care o utilizam eu personal nu este practicabilă, motiv din care am rugat un prieten să-mi dea în comodat un autoturism și îl folosesc acum. Îl voi utiliza atât timp cât autoturismul meu este defect. Este în reparații. Asigurarea tocmai mi-a întors banii pentru prejudiciu și urmează să repar acea mașină.

Vasile Grădinaru a accidentat un „Ford Mondeo” pe care l-a cumpărat în 2021 cu nouă mii de euro. 

FOTO SIMBOL

În 2022, deputatul și-a cumpărat totuși o mașină de model „Renault Captur” pentru care a plătit 98 de mii de lei. Prețul este mai mic decât cel de piață pentru un asemenea autoturism, dar Vasile Grădinaru susține că l-a cumpărat cu defecte tehnice.

Pentru activitatea sa de deputat, Vasile Grădinaru a fost remunerat anul trecut la Parlament cu 480 de mii de lei. Soția sa deține o companie specializată în comerț cu îmbrăcăminte, dar nu declară venituri din activitatea firmei. 

Locul 8 în topul celor mai scumpe autoturisme procurate de deputați în 2022 îl ocupă un "Haval" al deputatului PAS Ion Babici. Mașina a costat 400 de mii de lei. Deputatul a venit pe jos la muncă, dar mașina am surprins-o parcată în fața casei-hotel a Parlamentului, unde Ion Babici a primit un apartament pentru a locui în perioada în care ocupă fotoliul de parlamentar.

Ion Babici: „Am luat credit am luat. Îm declarație este indicată și suma. Nu este scumpă mașina pe care am luat-o. Comparativ cu alte branduri este foarte ieftină. Marca e chineză. .

Înainte de această mașină de teren, Ion Babici a avut în proprietate un autoturism de marca „Renault”, cu o valoare indicată în acte de 20 de mii de lei. În ultima declarație de avere mașina nu se mai regăsește, dar nici bani proveniți din vânzarea ei nu au fost declarați de deputat.

În anul 2021, familia Babici a luat trei credite în sumă de 680 de mii de lei, pe care urmează să le restituie în decurs de 5 ani. Deputatul Ion Babici a avut anul trecut venituri de la Parlament de peste 487 de mii de lei, iar soția sa, care conduce o asociație obștească, a fost remunerată cu 533 de mii de lei.

FOTO SIMBOL

La volanul unei mașini de model „Peugeot 3008” a intrat în parcarea Parlamentului deputatul PAS Victor Spînu. Autoturismul l-a costat 389 de mii de lei și a fost cumpărat din banii adunați la nuntă, ne-a spus parlamentarul. Victor Spînu s-a căsătorit anul trecut și a declarat peste jumătate de milion de lei drept donații la evenimentul de familie.

Victor Spînu: „Nu face parte din clasa lux. Este un model pe care mi l-am dorit demult și cred că am făcut o investiție bună pe mai mulți ani”

Anterior, Victor Spînu a avut un alt autoturism pe care l-a vândut cu 6 mii de euro.

Familia Spînu a adunat anul trecut peste 860 de mii de lei din salarii. Iar 425 de mii de lei au ajuns în bugetul familiei din activitatea unei firme pe care a fondat-o Victor Spînu în anul 2015. Compania oferă consultanță în domeniul tehnologiilor informaționale.

FOTO SIMBOL

„Top 10”  este încheiat de mașina cumpărată de socialista Alla Pilipețcaia. Deputata a scos anul trecut din buzunar 364 de mii de lei pentru o „Dacia Duster” nou-nouță.

Veniturile familiei au ajuns anul trecut la un milion de lei. În afară de salarii, 237 de mii de lei au reprezentat dividendele încasate de Pilipețcaia din activitatea unei companii producătoare de mezeluri, în care deputata deține jumătate dintre acțiuni.

Cele mai scumpe mașini din parcarea Parlamentului

Totuși, cele mai scumpe mașini din parcarea Parlamentului nu sunt cele achiziționate de deputați anul trecut. Cel mai luxos autoturism rămâne a fi  Porche-ul deputatei PAS Olesea Stamate. L-a cumpărat nou în anul 2019 cu un milion de lei. Anterior, deputata a făcut mai multe declarații pentru presă referitoare la autoturismul său.

Olesea Stamate: „Noi am avut o mașină care ne-a slujit 14 ani de zile. Era deja depășită și de vreme și de starea tehnică. A trebuit să o vindem și am procurat această mașină tot de familie care sper că ne va servi alți 14 ani. În momentul în care procuri o mașină nouă de la 10 mii de euro în sus, nu poți să o faci dacă nu aduci dovada venitului. Și exact acest lucru, la salonul auto când am procurat mașina ni s-a cerut să aducem dovada venitului. În caz contrar, noi nu puteam să cumpărăm această mașină.

În 2018, înainte de achiziția bijuteriei pe patru roți, familia Stamate a avut venituri din salarii de peste 1,7 milioane de lei. Iar la o instituție bancară păstra aproape 90 de mii de euro.

Îi face concurență deputatei PAS comunistul Oleg Reidman. Acesta conduce din 2020 un Mercedes care a costat tot peste un milion de lei. Deputatul indică în declarația de avere că deține mașina în posesie, iar proprietar ar fi de fapt Mihail Reidman, unul dintre fiii parlamentarului.

INVESTIGAȚIE/ Bază de odihnă la Nistru și apartament de clasa „premium”, achizițiile deputaților Mihai Popșoi și Adrian Albu
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Salvatorii Găgăuziei”: Cine sunt cei 8 candidați care luptă pentru fotoliul de bașcan al regiunii
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Cobasna, butoiul cu pulbere. Documente secrete și mărturii ale experților care au inspectat armamentul
/VIDEO/ Primăria Chișinău, împotmolită în datorii: A împrumutat aproape 1.500.000.000 de lei, în patru ani
/VIDEO/ Primăria Chișinău, împotmolită în datorii: A împrumutat aproape 1.500.000.000 de lei, în patru ani
 /VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Primăria-Chefurilor”. Cum se risipesc banii publici în Chișinău
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Primăria-Chefurilor”. Cum se risipesc banii publici în Chișinău
„Partidul Nostru” vrea propriul referendum”. Formațiunea a transmis propunerea președintei și Parlamentului
„Partidul Nostru” vrea propriul referendum”. Formațiunea a transmis propunerea președintei și Parlamentului
Tot mai mulți turiști în Moldova: În 2023, peste 390 de mii de persoane, au ales unitățile de cazare turistică din țara noastră
Tot mai mulți turiști în Moldova: În 2023, peste 390 de mii de persoane, au ales unitățile de cazare turistică din țara noastră
/FOTO/ Emoții pufoase! Un fotograf a îndurat temperaturi extreme pentru a surprinde viața unei familii de urși polari
/FOTO/ Emoții pufoase! Un fotograf a îndurat temperaturi extreme pentru a surprinde viața unei familii de urși polari

05 марта 2024, час 00:34

Republica Moldova a pierdut mii de euro după ce deținuții s-au plâns pe condițiile proaste din închisori. Asta a determinat statul încă acum 12 ani să lanseze inițiativa de a construi un penitenciar nou, doar că proiectul s-a tot tergiversat. /Demisii după anularea concursului pentru funcția de procuror general. Olesea Vîrlan a plecat din CSP, iar procurorul general, Ion Munteanu, l-a revocat pe adjunctul său, Igor Demciucin. /Cresc împrumuturile accesate de primăria capitalei. Aproape 800 de milioane de lei va achita creditorilor în 2024 autoritatea locală, de patru ori mai mult față de 2019, când Ion Ceban a preluat conducerea primăriei Chișinău.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procuratura Anticorupție a inițiat un dosar penal pentru a investiga cum a fost viciat concursul pentru funcția de Procuror General. / Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, se află într-o vizită la Moscova. Aceasta a avut o întrevedere cu preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse căreia i s-a plâns de presiuni din partea autorităților de la Chișinău și a cerut ajutorul Moscovei. / Caz ieșit din comun în timpul misiunii de serviciu. Un felcer de pe ambulanță s-a ales cu răni pe față, după ce ar fi fost agresat de un om pe care a venit să-l ajute. Incidentul a avut loc la Orhei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
După mai bine de doi ani de examinare a dosarului, magistrații de la Curtea Supremă de Justiție au decis să trimită imaginile, care îl surprind pe Igor Dodon în momentul în care primește o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc, la expertiză. / Membra Consiliului Superior al Procurorilor, care i-a dat cel mai mic punctaj actualului Procuror General, circumstanțe care au dus la anularea concursului pentru funcția de procuror general, vine cu explicații. / Percheziții la Chișinău într-un dosar de abuz de serviciu. Sunt vizați arhitectul-șef al orașului și administratorul unei companii de construcții. Cei doi au pus la cale o schemă prin care urmau să deposedeze municipalitate de un teren în valoare de circa 22 milioane de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul penal în care era învinuit de abuz în serviciu. Acuzatorii au cerut 8 ani de închisoare./Transportatorii nu renunță la proteste. Pentru a doua zi consecutiv, mai multe rute raionale și interraionale au fost sistate. Aceștia sunt nemulțumiți de prevederile noului Cod Rutier. /Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, decedat în închisoare în circumstanțe suspecte, acum aproape două săptămâni, va fi înmormântat vineri, a anunțat soția acestuia. Ieri, a fost arestat avocatul lui Navalnîi, în timp ce o însoțea pe mama disidentului în căutarea de firme de servicii funerare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Circulația microbuzelor de pe unele rutele interurbane a fost dată peste cap de un protest al transportatorilor. Care este reacția autorităților?/ O dronă rusească a survolat, noaptea trecută, spațiul aerian al Republicii Moldova, susțin Forțele de apărare aeriană a Ucrainei. Ce spune ministerul Apărării de la Chișinău?/ Gata cu protestele fermierilor. Agricultorii își retrag tractoarele de pe trasee, inclusiv de la vama Leușeni, după ce statul le-a promis astăzi noi împrumuturi în condiții preferențiale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un moldovean a murit în războiul din Ucraina, anunță autoritățile ruse. Acesta lupta de partea rușilor. Avem detalii la știri! /Transportatorii nu renunța la protestul programat pentru următoarele trei zile și spun că vor sista mai multe rute intrurbane și interraionale. Între timp, ANTA îi îndeamnă să renunțe la protest și să asigure transportul oamenilor. În caz contrar, vor fi amendați. /Început de săptămână cu ghinion pentru un șofer din Capitală. Mașina acestuia a ars ca o torță, pe o stradă din sectorul Buiucani. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
După Ilan Șor și Marina Tauber a ajuns să fie interzisă în Statele Unite ale Americii. SUA a anunțat, astăzi, sancțiuni împotriva deputatei, motivând că l-a ajutat pe Șor să cumpere voturi. /Începâd de astăzi, vom plăti cu trei lei și 60 de bani mai puțin pentru gaze. Tarifele aprobate zilele trecute au intrat în vigoare. /Primarul din Boldurești, care a tamponat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, a fost plasat în arest în penitenciar pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrați în lipsa bănuitului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Vama Leușeni a fost blocată din nou de agricultori. Aceștia au adus peste 50 de tractoare, împiedicând accesul tuturor unităților de transport. /Procurorii cer 30 de zile de arest, pentru primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a fugit de la locul accidentului. Solicitarea va fi examinată mâine. /Protest la Curtea Constituțională. Magistrații au continuat astăzi examinarea articolului prin care autonomia este obligată să restituie taxa pe valoare adăugată din propriul buget, timp în care mai mulți locuitori din Găgăuzia au cerut anularea prevederii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei indivizi din Autonomia Găgăuză au fost reținuți pentru incendierea mașinilor și a centrelor de plasament pentru refugiații ucraineni. /Gaz mai ieftin din luna martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a micșorat astăzi tariful. /Șoferul, care a lovit mortal un copil de 14 ani, la Nisporeni, și a fugit de la fața locului a fost reținut. Este vorba de primarul localității Boldurești, anunță poliția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Patru ani de pușcărie pentru polițista care a urcat beată la volan și a lovit mortal o femeie la Sîngera! Avocații victimei spun că pedeapsa este prea blândă și vor să o atace la Curtea de Apel. /Întâlnire cu scântei la Guvern! Fermierii au plecat dezamăgiți de la întrevederea cu prim-ministrul Recean. Aceștia amenință că dacă mâine nu obțin ceea ce-și doresc, vor bloca din nou drumurile cu tractoarele. /Încă un capăt de acuzare pe numele fostului șef de la Calea Ferată, Iurie Topală. Acesta este invinuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cinci milioane de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Miercuri se va decide ieftinirea gazelor. Autoritățile sunt gata să reducă tarifele cu aproape 25 la sută, se arată în proiectul făcut public de Agenția pentru Reglementare în Energetică. /Socialiștii moldoveni au mers din nou la Moscova. Au participat la o conferință anti Occident, organizată de partidul Edinnaia Rossia. /La un pas de tragedie. O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec. Aceasta a intrat în apa din parcul „Valea Morilor” și nu a mai putut ieși de una singură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alexei Navalnîi, cel mai aprig opozant al lui Putin, a murit într-o închisoare din Siberia. Acum două zile, acesta a scris pe rețelele sociale că a fost trimis pentru încă 15 zile în carceră. /Fermierii au blocat cu tractoarele Vama Leușeni- Albița, pentru a cincea zi consecutiv, și au venit la Chișinău să discute cu conducerea de vârf a țării. Aceștia urmează să aibă o întâlnire cu premierul, dar și cu ministrul de resort. /A adăpostit o fată de 14 ani la stână și a abuzat-o sexual. Un cioban din Criuleni a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Occidentul avertizează că adevăratul război hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova abia urmează. / Înmormântare alegorică la Parlament. Simpatizanții Partidului Renaștere au adus în fața Legislativului un sicriu și mai multe coroane, după ce Parlamentul a mai denunțat astăzi trei acorduri cu CSI. /Nicio zi fără blocaje la vama Leușeni-Albiția. Este a patra zi în care fermierii închid principalul drum spre Uniunea Europeană. Deputații l-au chemat astăzi la raport în Parlament pe ministrul Agriculturii. /Și transportatorii auto și-au reluat protestele. Aceștia au adus zeci de microbuze în PMAN și cer anularea noilor prevederi legislative în domeniul transportului rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel puțin 80 de camioane sunt acum blocate la vama Leușeni. Fermierii au închis din nou drumul cu tractoarele, supărați că autoritățile n-au stabilit o întâlnire cu ei. Aceștia au blocat și traseul Cahul - Cantemir, iar la nord au făcut marșuri cu tehnică agricolă. /Avem, sistem de apărare aeriană, dar nu ne ajută. Ministrul Apărării susține că, pentru a fi funcțional, radarul francez recepțioinat de Moldova are nevoie de dotări suplimentare costisitoare. /3600 de dolari pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera. Atât ar fi perceput doi bărbați și o femeie din Basarabeasca de la un ucrainean, pe care l-au ajutat să ajungă în Republica Moldova. Aceștia nu sunt la prima abatere, pe numele lor fiind inițiat un alt dosar similar.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fermierii au blocat și astăzi vama Leușeni. După două ore drumul a fost redeschis, iar agricultori au amenințat să revină, dacă guvernarea nu va iniția un dialog cu ei. /Consiliera PAS, Zinaida Popa, a fost numită director la Moldexpo. Aceasta râmăne în Consiliul Municipal. /Crește numărul virozelor, iar spitalele și așa sunt pline. Cel mai mult sunt afectați copiii- peste 60% din cei infectați săptămâna trecută.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Protestele agricultorilor se amplifică. Astăzi au blocat vama Leușeni și cer demisia ministrului Agriculturii. / Ca prin urechile acului! Fragmente de dronă Shahed au căzut lângă satul Etulia, Vulcănești. Aveau 50 de kg de explozibil și dacă ar fi explodat, ar fi provocat victime și distrugeri mari. / Cei care se simți nedreptățiți la examenul auto vor putea depune contestații. O pot face online, pe site-ul Agenției Servicii Publice.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ion Ceban acuză consilierii PAS că au adus organizat oameni la ședința CMC și a spus că va sesiza structurile responsabile, dar și misiunile diplomatice despre ceea ce el numește „o depășire a tuturor normelor morale”. Care a fost replica partidului? / Incendiu la Centrul de informare NATO din Chișinău, aflat pe teritoriul Universității de Stat din Moldova. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit să lichideze flăcările la scurt timp după izbucnire. / Angajații Căilor Ferate își vor primi salariile restante până la începutul lunii martie, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Acesta mai spune că zilele următoare va fi numit și un nou șef interimar la CFM. Ce alte declarații a mai făcut ministrul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fugarul Ilan Șor este la Moscova și susține că moldovenii sunt integrați cu forța în Uniunea Europeană. Biroul Interpol Moldova cere Rusiei să-l extrădeze./ Scene pline de cinism la ședința CMC. Pentru a convinge primăria să nu taie salariile asistenților personali, un tânăr cu dizabilități a ieșit din scaunul cu rotile și s-a târât pe jos în fața consilierilor./ Grav accident la Ungheni. O adolescentă a decedat, după ce mașina în care se afla a ajuns într-un copac. La volan era un tânăr băut și fără permis de conducere./ Senatorii americani au blocat din nou proiectul de lege prin care SUA urma să acorde un ajutor de 60 de miliarde de dolari Ucrainei. Acesta a fost negociat mai mult timp, iar acum câteva zile democraţii au ajuns la un acord cu republicanii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În plină zi, un bărbat a fost împușcat în orașul Soroca. Din fericire, a scăpat cu viață, fiind dus la spital rănit la un picior. / Kievul confirmă că ucrainenii au împușcat doi transnistreni într-un schimb de focuri la hotar cu regiunea separatistă. / Cele peste 3 mii de cartușe dispărute de la Fulger au fost sustrase anul trecut chiar din depozitul brigăzii de poliție. Ministrul de Interne a cerut revizii la toate structurile subordonate ministerului. / Agricultorii din Cahul au ieșit la proteste cu tehnica agricolă. Aceștia se plâng că sunt faliți și nu au cu ce începe lucrările de primăvară. Ce spune ministrul Vladimir Bolea, vedeți imediat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Situație penibilă la brigada de poliție cu destinație specială Fulger. În loc de cărtușe ofițerii au descoperit, într-o ladă pentru muniții, nisip și pietre. / Stare de alertă la Bălți. Poliția încearcă să prevină consecințele unui apel la ură interetnică, după ce persoane necunoscute au chemat oamenii, pe un canal anonim de telegram, să ia la pumni copiii vorbitori de limbă rusă. Oamenii legii ne asigură că nu există niciun pericol pentru etnicii ruși și că este vorba de răspândirea unor știri false. / Filmul „Carbonˮ, regizat de Ion Borș, a cucerit cele mai multe trofee la Gala Cineaștilor 2024. Iar „Oameni Gospodari”, difuzat de TV8, a fost desemnat cel mai bun serial. Cine mai sunt premianții?

/VIDEO/ Ați parcat greșit? Sunt mari șanse să fiți amendat, dar puteți evita evacuatorul și economisi 790 de lei. Iată cum!
/VIDEO/ Ați parcat greșit? Sunt mari șanse să fiți amendat, dar puteți evita evacuatorul și economisi 790 de lei. Iată cum!
 /VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Primăria-Chefurilor”. Cum se risipesc banii publici în Chișinău
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Primăria-Chefurilor”. Cum se risipesc banii publici în Chișinău
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
Va ataca decizia? Iachimovschi, după ce concursul pentru funcția de procuror general a eșuat: „Aparent, a fost viciat”
Va ataca decizia? Iachimovschi, după ce concursul pentru funcția de procuror general a eșuat: „Aparent, a fost viciat”
/VIDEO/ Coadă la mormântul lui Alexei Navalnîi. Mii de oameni continuă să-i aducă flori: „Era ca un prieten pentru noi”
/VIDEO/ Coadă la mormântul lui Alexei Navalnîi. Mii de oameni continuă să-i aducă flori: „Era ca un prieten pentru noi”

Подпишитесь на новости по электронной почте

TV8.md - новостной сайт из Молдовы с актуальными социальными, политическими и экономическими новостями, прогнозом погоды, политическими ток-шоу, интервью и расследованиями.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Материалы, опубликованные на tv8.md, доступны только со ссылкой на источник и посредством активной ссылки на страницу статьи.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram