Un nou protest, la care s-ar pregăti provocări: Poliția atenționează Partidul Șor, participanții și transportatorii auto

12 марта 2023, час 09:15

Mișcarea pentru popor, din care face parte și Partidul Șor, organizează pe 12 martie, de la ora 13:00, un protest în fața Parlamentului, la care, potrivit poliției, s-ar putea încerca acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. În această perioadă, traficul pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mihai Viteazul va fi parțial blocat. Oamenii legii solicită organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită „acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului”.

„Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite.

Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi. Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și exercitării corespunzătoare a misiunii ce revine Poliției, îndemnăm toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Oamenii legii au mai atenționat organizatorii „să desfășoare întrunirea doar în forma, locul și termenul indicate în declarația prealabilă și să nu admită abateri de la acestea; să desemneze un coordonator al întrunirii și să comunice în timp util cu Poliția. 

Tot organizatorii sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, aceștia fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Totodată, solicităm să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor”.

Iar participanții la protest sunt obligați să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale Poliției, să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea pașnică a întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni.

Totodată, trebuie să evite purtarea măștilor sau altor obiecte de acoperire a feței și să „părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție.

De asemenea, în timpul manifestației, nu trebuie să dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

Transportatorii auto, care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre Capitală, sunt avertizați să asigure transportarea acestora cu „respectarea normelor stabilite în vederea garantării siguranței persoanelor (prezența actelor necesare, respectarea vitezei de deplasare, a numărului de locuri)”.

În timpul deplasării, trebuie să respecte prevederile Regulamentului circulației rutiere, să nu pună în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. 

„Solicităm ca imediat după debarcarea persoanelor, să nu perturbeze traficul în Chișinău, iar unitățile de transport să fie parcate în locurile special amenajate și să nu blocheze căile de acces”, subliniază Poliția.

Dacă cineva observă obiecte dubioase, persoane suspecte, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, este îndemnat să contacteze poliția. 

Iar dacă sunteți martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice, formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist.

/VIDEO/ Ar prezenta pericol la proteste tinerii reveniți din Turcia pentru destabilizări? Deputat PAS: „Sunt deja monitorizați”
SUA: „Actori ruși încearcă să folosească protestele pentru a stimula o insurecție fabricată contra Guvernului de la Chișinău”
/VIDEO/ De unde vin banii la Partidul Șor? Deputat PAS: „Sunt mai multe surse, inclusiv unele misiuni diplomatice”
Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
/ВИДЕО/ Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
/ВИДЕО/ Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
В Египте акула напала на купающегося туриста. Мужчина погиб на глазах у отдыхающих
/ВИДЕО/ В Египте акула напала на купающегося туриста. Мужчина погиб на глазах у отдыхающих

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

 Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
/ВИДЕО/ Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
/ВИДЕО/ Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/ВИДЕО/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
/ВИДЕО/ В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram