Numele celor 4 companii importatoare de carne la care s-au făcut percheziții: Cine sunt fondatorii și monopolul pe piață

18 января 2023, час 15:04

Cele patru companii, importatoare de carne, la sediile cărora ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat în dimineața de 18 ianuarie percheziții, aparțin omului de afaceri Anatolie Triteac și familiei acestuia. Este vorba despre MMD Group SRL, Trialtex Plus SRL, Qualiko-Group SRL și Sper Trade M SRL. Potrivit surselor TV8, primele două sunt folosite pentru importurile mari de carne, iar ultimele două mai mult pentru tranzacții financiare. 

Numele lui Anatolie Triteac a devenit cunoscut încă acum câțiva ani, când la o ședință de Guvern, șeful de pe atunci al Centrului de Combatere a Crimelor Economice și a Corupției, Viorel Chetraru, a făcut publică o listă de persoane care ar fi monopolizat piața importurilor de carne din Republica Moldova. Pe lângă Anatolie Triteac, în listă se regăsea și Serghei Iaralov, cunoscut drept unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Plahotniuc.

Perchezițiile de miercuri dimineață au avut loc după ce, în urma unor achiziții de control, s-a depistat că, carnea plasată spre comercializare este infectată cu bacterii, inclusiv cu Salmonella, o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Până la ora publicării acestei știri, oamenii legii încă nu au prezentat rezultatele descinderilor la cele patru adrese. 

Proprietari și fondatori ai celor patru companii vizate de percheziții sunt membri ai familiei Triteac. Potrivit informațiilor oficiale de pe site-urile specializate, de exemplu compania MMD Group SRL, a cărei activitate se rezumă la comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne este fondată de Anatolie și Liudmila Triteac, cu cote de 80% și respectiv 20%. În anul 2021, SRL-ul a obținut un profit net de 11,53 milioane de lei și un venit din vânzări de 295,17 milioane de lei. 

În cadrul Trialtex Plus SRL, în calitate de fondatori figurează Alexandru Triteac și Andrei Triteac, care dețin câte 50% din SRL. În 2021, compania a obținut un profit net de 8.02 milioane de lei și venituri din vânzări de 200,86 de milioane de lei. 

Sper Trade M SRL are trei fondatori. Este vorba despre același Nicolae Triteac, Pe Andrei Triteac și pe Ecaterina Triteac. Ultima deține o cotă de 50% din compania, a cărei arie de activitate este comerţul cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne. În anul 2021, a raportat pierderi de puțin peste jumătate de milion de lei - 544,50 de mii de lei. 

La Qualiko-Group SRL, singurul fondator este omul de afaceri Nicolae Triteac. Firma a obținut în 2021 profituri nete de 1,04 milioane de lei. 

Descinderile nu s-au încheiat deocamdată. O echipă TV8 a mers la sediul Qualiko-Group SRL acolo unde oamenii legii și inspectorii ANSA încă strâng probe. Am solicitat un comentariu și de la ANSA. Reprezentanții agenției ne-au cerut să revenim mai târziu, după încheierea perchezițiilor.

Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
/ВИДЕО/ Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
/ВИДЕО/ Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
В Египте акула напала на купающегося туриста. Мужчина погиб на глазах у отдыхающих
/ВИДЕО/ В Египте акула напала на купающегося туриста. Мужчина погиб на глазах у отдыхающих

Правительство выделит на содержание и ремонт дорог в 2023 году около 1,4 млрд леев

22 февраля 2023, час 14:32

Кабинет министров утвердил бюджет на содержание и строительство дорог как национального так и местного значения. Эта сумма составит примерно 1,4 млрд леев. Об этом сообщили на заседании Совета дорожного фонда.

“Средства будут направлены на содержание и ремонт инженерных сооружений и дорог общего пользования протяженностью 5 951 км”, — уточнила министр инфраструктуры Лилия Дабижа.

Из этих средств 828 млн. леев планируется использовать для работ по техническому обслуживанию национальных дорог общего пользования, а 534 млн. леев пойдут на содержание мостов, выполнение проектно-оценочных работ, закупку оборудования и т. д.

«Очень важно обеспечить эффективное использование финансовых средств, выделяемых на строительство и содержание дорог. За работами необходимо тщательно следить, чтобы граждане пользовались качественными дорогами», — сказал премьер-министр Дорин Речан.

В прошлом году правительство выделило в дорожный фонд 1,81 млрд леев, из которых освоено 1,63 млрд леев.

Жители Дурлешт жалуются на ремонт дороги
 Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
/ВИДЕО/ Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
/ВИДЕО/ Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/ВИДЕО/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
/ВИДЕО/ В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram