/ВИДЕО/ Război în Ucraina, ziua 453: Plaje minate la Odesa, tensiune la Belgorod și țânțari de luptă! Bahmutul poate deveni capcană

22 мая 2023, час 21:53

Sirenele anti-aeriene au fost pornite în Odesa, după ce rușii au lansat un atac masiv cu rachete. Totodată, rușii au lansat un atac masiv cu drone şi rachete asupra orașelor Dnipro şi Harkov. Pe de altă parte, regiunea rusă Belgorod, situată la granița cu Ucraina, a fost plasată luni sub „regimul legal al unei zone de operaţiuni antiteroriste”, a anunțat guvernatorul Veaceslav Gladkov. Compania ucraineană Energoatom a anunțat luni că există o pană de curent la centrala nucleară de la Zaporojie după ce un oficial numit de Rusia a afirmat că centrala a comutat pe alimentare standby şi de urgenţă, relatează Reuters.

Totodată, dronele ucrainene au filmat momentul unei explozii uriașe, iar Bahmutul riscă să se transforme într-o capcană pentru armata invadatorilor, în timp ce rușii susțin că au preluat control orașului disputat în cea mai aprigă luptă de la declanșarea războiului. Dintre toate prostiile aruncate în spațiul public de propagandiștii Kremlinului, povestea falsă despre „țânțarii de luptă” ucraineni l-a lăsat cu gura căscată pe șeful spionajului ucrainean Kirillo Budanov. Transferul de avioane F-16 către Ucraina va ridica semne de întrebare cu privire la rolul pe care îl joacă NATO în conflict, dar nu va submina obiectivele militare ale Rusiei, au declarat diplomați ruși.

UPDATE Consiliul European lansează luni, 22 mai, o misiune civilă în Republica Moldova, care are drept scop „sporirea rezistenței sectorului de securitate al ţării” şi pentru a o ajuta să facă faţă ameninţărilor hibride, inclusiv atacuri cibernetice, acţiuni de manipulare şi dezinformare prin media şi „ingerinţe străine”. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina oficială a instituției europene.

UPDATE Autorităţile ruse au iniţiat, luni după-amiază, evacuarea civililor din regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, unde au fost raportate incursiuni ale unor grupuri pro-ucrainene, informează cotidianul Le Monde.

UPDATE Două grupuri militare ruseşti care ar lupta de partea Kievului în războiul din Ucraina - Legiunea Rusiei Libere şi Corpul Voluntarilor Ruşi - au declarat că au intrat luni în regiunea rusă Belgorod şi au ocupat mai multe sate.

UPDATE Explozia gazoductului Nord Stream 2 este în continuare un mister, pentru opinia publică. S-au lansat mai multe teorii, una recentă și cam alambicată fiind difuzata în mass-media germană. Potrivit acesteia, anchetatorii urmează o nouă direcție, care implică în atentat un cetățean român și un ucrainean.

UPDATE Autoritățile din regiunea Belgorod a Rusiei au introdus regimul operațiunii antiteroriste. Aceasta se datorează raidului întreprins de „Corpul de voluntari rus” și de Legiunea „Libertate Rusiei”, comunică RBK-Ucraina cu referire la guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, în Telegram, potrivit Libertatea Cuvântului.

UPDATE Șeful serviciilor militare ucrainene de informații, generalul Kirilo Budanov, s-a adresat soldaților ruși într-o înregistrare video publicată luni, 22 mai, și i-a îndemnat pe aceștia să se predea dacă nu doresc să moară, relatează The Kyiv Independent și Al Jazeera. În înregistrarea video publicată de Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, el i-a avertizat pe ruși că situația de pe câmpul de luptă se va "înrăutăți". "De mai bine de un an, regimul de la Kremlin nu a reușit să-și atingă măcar un singur obiectiv stabilit la începutul invaziei în Ucraina. Fac un apel la soldații ruși care au fost suficient de norocoși să supraviețuiască în mașina de tocat carne și în tranșeele bătătorite - situația se va înrăutăți. Aveți posibilitatea de a alege dacă muriți sau dacă vă salvați viața", a declarat Budanov în mesajul său video, vorbind în limba rusă, notează Libertatea.

UPDATE În timp ce Putin era informat despre intrarea rebelilor în regiunea Belgorod, canalele rusești de Telegram transmit mesaje de panică – rușii fug în masă din regiune. Kremlinul a spus că pătrunderea luptătorilor din „Corpul Voluntarilor Ruși” și din Legiunea „Libertatea Rusiei” a fost raportată lui Putin, a declarat Dmitri Peskov, potrivit căruia, forțele de securitate ruse luptă cu rebelii. În același timp, panica crește deoarece autoritățile ruse nu au oferit încă explicații clare. Au apărut deja imagini pe internet cu vehiculele blindate ale rebelilor, care sunt situate pe teritoriul Federației Ruse. Mai mult, potrivit lui Peskov, Ucraina ar încerca să distragă atenția de la situația din jurul Bahmutului, reducând astfel efectul politic al „pierderii orașului”.„Înțelegem perfect scopul unui astfel de sabotaj - de a distrage atenția de la direcția Bahmut, de a minimiza efectul politic al pierderii Artemovsk (numele sovietic al orașului Bahmut – n.red.) de către partea ucraineană”, a spus Kremlinul, potrivit Ziare.com.

UPDATE Guvernatorul regiunii Belgorod susține că trei persoane au fost rănite, iar 3 case particulare au fost avariate, fiind vizat de bombardament și sediul administrației.

UPDATE Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak susține că Ucraina urmărește cu interes și examinează situația, dar nu are nicio atribuție directă legată de evenimentele din regiunea Belgorod. 

UPDATE Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat luni că forţele Kievului continuă să controleze o parte din sud-vestul oraşului Bahmut, dezminţind din nou afirmaţiile şefului grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit cărora luptătorii săi ar fi preluat controlul întregului oraş, transmite EFE, citată de Agerpres.

UPDATE Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a declarat luni că un „grup de sabotaj" al armatei ucrainene a intrat pe teritoriul rus în localitatea Graivoron, care se învecinează cu Ucraina, informează Reuters. Serviciile secrete militare ucrainene susțin că ruși s-ar afla în spatele atacului, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a fost informat, potrivit Kremlinului.

UPDATE Autoritățile ruse de la granița cu Ucraina anunță că un grup de diversioniști ucraineni ar fi reușit să ajungă pe teritoriul regiunii Belgorod din Rusia. Astfel, a fost desfășurată o operațiune militară, forțele de la sol fiind susținute de aviație. Între timp, mai multe surse afirmă că un elicopter militar al armatei ruse ar fi fost doborât în regiune. Deocamdată, nu au fost făcute precizări oficiale.

UPDATE Ucraina a afirmat luni că a respins în timpul nopţii de duminică spre luni un atac rus de amploare ce a vizat oraşul Dnipro, în zona est-centrală a ţării, cu rachete şi drone explozive, informează AFP, citată de Agerpres. Potrivit autorităţilor locale regionale, şapte persoane au fost rănite. În timpul acestui „atac nocturn”, Rusia a lansat „16 rachete de diferite tipuri şi 20 de drone Shahed”, a anunţat armata ucraineană într-un comunicat postat pe Facebook. În total, patru „rachete de croazieră Kh-101/Kh-555” şi toate cele 20 de drone „au fost distruse de apărarea antiaeriană”, se subliniază în comunicat. Cu toate acestea, armata ucraineană nu a oferit detalii asupra pagubelor provocate de cele 12 rachete care au trecut de apărarea sa.

UPDATE O lume întreagă e cu ochii pe Ucraina în așteptarea contraofensivei care să-i alunge pe ruși. Există însă analiști care spun că ucrainenii au făcut prima mutare, iar printre ei e și generalul (r) Cristian Barbu, care spune că această contraofensivă a început deja, facilitată de erorile rușilor. El explică de ce, deocamdată, nu are anvergura mult așteptată, relatează Adevarul.

UPDATE Ucraina pare că a primit un prim semnal că va poate visa la avioane de vânătoare F-16 fabricate în SUA, după ce președintele american Joe Biden a declarat că sprijină programele comune de antrenament aliate pentru piloții ucraineni pe aeronavele multirol. Cu toate acestea, Kievul nu a obținut încă angajamente specifice și publice pentru livrarea acestora. Îndeplinirea dorinței armatei ucrainene, însă nu este o soluție pentru a câștiga războiul, susțin experți americani într-o analiză CNN.

UPDATE La Odesa a fost dat neoficial startul sezonului estival. Se întâmplă în pofida interdicției autorităților ucrainene de a face plajă pe malul Mării Negre care este minat. Pe rețelele sociale au apărut imagini video în care se vede cum oamenii fac plajă, iar unii s-au încumetat să intre și în apă. Presa locală scrie că oamenii merg la plajă cu copii mici, intră în apă și nu se tem că minele ar putea exploda. Chiar dacă anterior purtătorul de cuvânt al administrației militare a regiunii Odesa a declarat că autoritățile nu intenționează să deschidă plaje pentru accesul publicului nici în acest an, recent în presă au apărut informații că două porțiuni vor fi deschise. 

UPDATE Roman Protasevici, bloggerul belarus de opoziţie arestat în 2021 după ce zborul Ryanair în care se afla a fost forţat să aterizeze la Minsk, a fost graţiat luni, a relatat agenţia de presă oficială BelTA, potrivit Reuters.

UPDATE Adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a susţinut luni că avioanele multi-rol americane F-16 sunt inutile din punctul de vedere al evoluţiei războiului din Ucraina, transmite dpa, scrie Agerpres.

UPDATE O aeronavă de luptă multirol Su-35 a Forțelor Aeriene Ruse, care desfășura operațiuni de luptă în regiunea Herson, a fost doborâtă de apărarea anti-aeriană ucraineană deasupra Mării Negre, potrivit unor informații neconfirmate de cele două armate, notează Adevărul. „La sfârșitul zilei de 21 mai, un avion de luptă rusesc Su-35 a experimentat o „decolare negativă” în apele teritoriale ale Ucrainei din regiunea Herson! Se clarifică împrejurările doborârii avionului rusesc!”, au spus Forțele Aeriene ucrainene. Surse ucrainene raportează că pilotul rus al Su-35 a murit.

UPDATE Rețeaua ucraineană de colectare de informații din surse deschise (Molfar OSINT) a făcut publice datele a 167 de persoane despre care se spune că sunt angajați ai serviciului de informații externe al Rusiei.

UPDATE Potrivit serviciilor de informații britanice, Rusia vrea să formeze o nouă unitate de elită în forțele sale aeriene pentru a fi folosită în Ucraina. Asta arată raportul zilnic de informații privind războiul din Ucraina al Ministerului Apărării de la Londra.

UPDATE O femeie îmbrăcată în culorile drapelului Ucrainei și acoperită cu sânge fals a apărut pe covorul roşu al festivalului de la Cannes, duminică seară, înainte de proiecţia în afara competiției a filmului “Acide” al regizorului francez Just Philippot.

UPDATE Centrala nuclear-electrică de la Zaporojie, din Ucraina, a fost trecută pe modul de repaus şi pe generatoarele de urgenţă pentru alimentarea cu energie electrică, a declarat, luni, un oficial instalat de Rusia în partea controlată de Moscova din această regiune. Vladimir Rogov a precizat că centrala a fost deconectată „complet” de la alimentarea cu energie externă, după ce Ucraina a deconectat o linie de electricitate pe care o controlează. Autorităţile ucrainene nu au comentat, deocamdată, însă secretarul consiliului municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev, a declarat că încă de luni dimineaţă se derulează lucrări pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a oraşului, notează Rador.

UPDATE Compania ucraineană Energoatom a anunţat luni că există o pană de curent la centrala nucleară de la Zaporojie după ce un oficial numit de Rusia a afirmat că centrala a comutat pe alimentare standby şi de urgenţă, relatează Reuters.

UPDATE Mașina de lux care aparține Patriarhului rus a fost implicată întrun accident în centrul Moscovei. S-a întâmplat azi-dimineață, scrie publicația rusă Baza. Potrivit presei ruse, automobilul de marca Aurus, ce aparține lui Kirill, a lovit un automobil de marca Volvo. Pe de altă parte, patriarhia neagă că mașina în cauză i-ar aparține lor.

UPDATE Miniștrii de Externe din UE se întâlnesc luni, la Bruxelles, pentru a discuta despre crizele din Ucraina și Sudan. La întâlnire va participa și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, notează Antena3.

UPDATE Cel puțin opt persoane au fost rănite și zeci de clădiri au fost avariate într-un atac aerian rusesc în cursul nopții asupra regiunii Dnipropetrovsk, au anunțat luni oficiali ucraineni, adăugând că sistemele de apărare aeriană au distrus 20 de drone și patru rachete de croazieră, transmite Reuters, potrivit HotNews.

UPDATE Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski i-a dat „asigurări categorice” omologului său american Joe Biden că avioanele de luptă F-16 care vor fi furnizate Kievului nu vor ataca teritoriul rusesc. În acelaşi timp, Biden le-a spus jurnaliştilor că avioanele F-16 vor putea fi folosite totuşi „oriunde trupele ruseşti se află în Ucraina”. La rândul său, preşedintele ucrainean a afirmat că este încrezător că ţara sa va primi avioanele F-16 necesare pentru a respinge invazia rusă.

UPDATE Șeful grupului militar privat Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat duminică că forțele sale vor părăsi linia frontului din estul Ucrainei la 25 mai. Prigojin a declarat că își va preda pozițiile Ministerului rus al Apărării după ce forțele Wagner vor pleca. El a respins insistențele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a afirmat că orașul Bakhmut nu este ocupat în totalitate de Rusia începând de duminică, notează AlephNews.

UPDATE “Pretinsa victorie a lui Prigojin asupra zonelor rămase în Bahmut este una pur simbolică, chiar dacă ar fi adevărată. Ultimele câteva blocuri din Bahmut pe care Prigojin a afirmat că forțele Grupului Wagner le-au capturat nu sunt semnificative din punct de vedere tactic sau operațional”, se arată într-un raport publicat, sâmbătă, de Institutul pentru Studiul Războiului, potrivit Spotmedia.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-a mai prezentat la întâlnirea oficială cu omologul său brazilian Luiz Inacio Lula da Silva în cadrul summitului G7, fapt pentru care liderul brazilian s-a supărat. "Era programată o întâlnire bilaterală cu Ucraina. Am așteptat și am primit informații că au fost amânate. Între timp, l-am primit pe președintele Vietnamului. Când președintele vietnamez a plecat, președintele ucrainean nu s-a prezentat. Cu siguranță a avut o altă întâlnire", a declarat Lula da Silva reporterilor.

UPDATE Misiunea de supraveghere aeriană a NATO în statele baltice va avea sediul temporar în Letonia în loc de Estonia în 2024, au afirmat duminică miniştri ai apărării din ţări vecine membre ale UE.

UPDATE “Trupele noastre au prins orașul Bahmut ca într-un clește, la sud și la nord, ceea ce ne permite să distrugem forțele rusești. Prin urmare, inamicul trebuie să treacă la apărare în partea orașului pe care o controlează”, a declarat Anna Mailar, reprezentanta guvernului ucrainean.

UPDATE Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică faptul că trupele ruse se află la Bahmut, dar că oraşul "nu este ocupat", a doua zi după ce Moscova a revendicat cucerirea totală a acestui oraş. Puţin mai devreme duminică, el produsese confuzie în legătură cu cucerirea  oraşului, într-o conferinţă de presă în marja summitului G7. "Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmutul nu este ocupat de ruşi astăzi", a declarat Zelenski, fără a-şi detalia afirmaţiile, relatează La Libre Belgique xitat de Rador.

UPDATE Trupele ucrainene continuă să avanseze pe flancuri şi se apropie de o „încercuire tactică” a oraşului Bakhmut din regiunea Doneţk, a informat pe 21 mai Oleksandr Syrskyi, comandantul Forţelor Terestre ale Ucrainei. Forțele ucrainene continuă să avanseze și să câștige teren pe flancurile din Bahmut (regiunea Donețk, estul Ucrainei), a anunțat Brigada a treia de asalt separat a forțelor armate ucrainene în contul său oficial de Telegram, potrivit Euromaidanpress, notează Ziare.com.

UPDATE Agresiunea rusă în Ucraina este evidentă. Trupele Kremlinului au comis 88.517 crime de război în Ucraina de la începutul invaziei, informează Procuratura Generală ucraineană, scrie Mediafax.

UPDATE Dintre toate prostiile aruncate în spațiul public de propagandiștii Kremlinului, povestea falsă despre „țânțarii de luptă” ucraineni l-a lăsat cu gura căscată pe șeful spionajului ucrainean Kirillo Budanov.„Tânțarii m-au impresionat destul de mult... Combate țânțarii – asta nu are preț”, a spus Budanov. Afirmația a fost difuzată în cadrul Națiunilor Unite, pe 28 octombrie 2022, de reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, care a declarat, în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU, că Statele Unite dețin o „dronă pentru a transporta țânțari infectați cu un virus periculos”, notează Ziare.com. 

UPDATE Forțele ruse s-au adaptat deja la armele care schimbă jocul pe care Ucraina le-a introdus în război anul trecut, cum ar fi Sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) furnizat de SUA. Experții militari susțin că rachetele Storm Shadow ar putea stârni noi bătăi de cap logistice pentru Rusia, oferind Kievului o capacitate masivă de a băga spaima în comandanții Moscovei care credeau că sunt în siguranță, notează Ziare.com.

UPDATE O explozie uriașă a avut loc după ce ucrainenii au descoperit un depozit de muniție rusesc și l-au bombardat. Muniția era ascunsă sub un pod, de pe șoseaua din apropierea aeroportului din Donețk. ”O dronă l-a detectat, iar focul de artilerie l-a transformat în cenușă”, anunță reprezentanții armatei ucrainene, notează Ziare.com.

UPDATE Forţele ruse au atacat oraşele Avdiivka, Chasiv Yar, New York, Toretsk şi Marinka din regiunea Doneţk, ucigând doi civili şi rănind alţi şase, a informat procuratura regională pe 21 mai.

UPDATE Volodimir Zelenski a folosit atât pentru deplasarea la Jeddah, unde s-a adresat liderilor Ligii Arabe, cât și pentru deplasarea la Hiroshima, în Japonia, la summitul G7, un avion pus la dispoziție de Franța, un semn că împăcarea dintre președintele ucrainean și omologul său francez, Emmanuel Macron este definitivă, notează Digi24.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un discurs către Ucraina rostit din avion, că ţara nu trebuie uite, cu ocazia Zilei de Comemorare a Victimelor Represiunii Politice, pe cine a pierdut şi că trebuie să fie puternică, potrivit news.ro. „Terminăm această săptămână foarte dificilă, dar foarte importantă. Vineri, am avut Liga Arabă. Sâmbătă şi duminică – G7 plus Ucraina şi un format extins. A fost intens. Lumea ne aude glasul. Garanţii de protecţie şi securitate, recuperarea tuturor teritoriilor noastre, a tuturor oamenilor noştri, justiţie, implementarea Formulei noastre de Pace. Avem o înţelegere cu majoritatea lumii cu privire la fiecare punct important pentru Ucraina. Şi împreună vom creşte potenţialul Ucrainei. Astăzi, duminică, aici la Hiroshima, Ucraina a fost un participant cu adevărat onorat la summitul G7. Subiectul Ucraina este principal, respectul pentru toţi ucrainenii este deosebit. Sunt recunoscător G7”, a mai spus el în mesaj.

Război în Ucraina, ziua 452: Pericolul semnalat de Chișinău. Rusia anunță că a ocupat Bahmutul, dar Kievul infirmă
Război în Ucraina, ziua 451: F-16, „riscuri colosale” și promisiune G7! NATO: Șansă pentru Moldova care apare de două ori în secol
Ссора закончилась трагедией: в Чадыр-Лунге 74-летний мужчина застрелил сына
Ссора закончилась трагедией: в Чадыр-Лунге 74-летний мужчина застрелил сына
/ФОТО/ Всем привет из "Учительской": создатели сериала поделились эксклюзивными кадрами со съемок
/ФОТО/ Всем привет из "Учительской": создатели сериала поделились эксклюзивными кадрами со съемок
СМИ: Задержаны три бывших президента Нагорного Карабаха
СМИ: Задержаны три бывших президента Нагорного Карабаха
Осенняя премьера на TV8! "Императрица Ки" - история рабыни, пришедшей к вершине власти могущественной империи
Осенняя премьера на TV8! "Императрица Ки" - история рабыни, пришедшей к вершине власти могущественной империи
Апелляционная палата оставила в силе меры пресечения для Нестеровского и Лозован
Апелляционная палата оставила в силе меры пресечения для Нестеровского и Лозован

ООН: Количество беженцев из Украины в Европу достигло почти 8 млн человек

05 января 2023, час 10:40

После начала полномасштабной войны в Украине количество беженцев, прибывших в страны Европы из Украины, почти достигло 8 млн. В различных программах помощи украинским беженцам зарегистрированы около 5 млн из них.

Всего с февраля 2022 года были вынуждены покинуть страну 7 915 287 человек. Об этом говорится на сайте Управления верховного комиссара ООН по делам беженцев (УВКБ). 

Молдова вошла в число стран, которая приняла более 100 тысяч человек.

По данным УВКБ, с 24 февраля 2022 года по 3 января 2023 года больше всего беженцев приняла Россия — 2 852 395. В число стран, принявших более 100 тыс. человек, вошли:

  • Польша (1 553 707),
  • Германия (1 021 667),
  • Чехия (476 025),
  • Италия (173 231),
  • Испания (164 705),
  • Великобритания (152 200),
  • Болгария (148 451),
  • Франция (118 994),
  • Румыния (106 786),
  • Словакия (105 205),
  • Республика Молдова (102 103).
  •  

Отдельно отмечены Россия и Беларусь, куда люди также были вынуждены бежать от боевых действий. Границу с Россией пересекли 2 млн 852 тысячи человек, с Беларусью 17,7 тысяч. При этом в ООН нет точных данных о количестве проследовавших из этих стран транзитом в ЕС, вернувшихся в Украину, оставшихся и участвующих в программах помощи беженцам. 

Всего с 24 февраля из Украины в европейские страны выехали более 17 миллионов человек, вернулись в Украину более 9,1 миллиона человек.

Большинство украинцев пересекли польскую границу - 8,6 млн, из них официально зарегистрировались в стране 1,5 млн человек, уже вернулись в Украину 6,5 млн человек.

В Молдову поехали 739 тысяч украинцев, из них вернулись на Родину 371 тысяча граждан. В Словакию выехали более 1 миллиона украинцев, из них 807,2 тыс. уже вернулись, в Румынию - 1,7 млн (1,4 млн вернулись), в Венгрию - 2 миллиона, но нет статистики сколько вернулись в страну.
 

В национальных программах временной защиты и поддержки участвуют 4 905 293 беженца.

Тарнавский: "Молдова идет по пути евроинтеграции, не учитывая, что Гагаузия - это часть страны"
Тарнавский: "Молдова идет по пути евроинтеграции, не учитывая, что Гагаузия - это часть страны"
/ФОТО/ Всем привет из "Учительской": создатели сериала поделились эксклюзивными кадрами со съемок
/ФОТО/ Всем привет из "Учительской": создатели сериала поделились эксклюзивными кадрами со съемок
Нагорный Карабах - всё. Подписан указ о ликвидации непризнанной республики
Нагорный Карабах - всё. Подписан указ о ликвидации непризнанной республики
Осенняя премьера на TV8! "Императрица Ки" - история рабыни, пришедшей к вершине власти могущественной империи
Осенняя премьера на TV8! "Императрица Ки" - история рабыни, пришедшей к вершине власти могущественной империи
Ссора закончилась трагедией: в Чадыр-Лунге 74-летний мужчина застрелил сына
Ссора закончилась трагедией: в Чадыр-Лунге 74-летний мужчина застрелил сына
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram