Încă o elevă a refuzat invitația lui Igor Dodon de a veni la Președinție pentru a primi Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.

Este vorba despre Valeria Bratu, tânără din Slobozia Mare, raionul Cahul. Aceasta a absolvit Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Contactată de tv8.md, Valeria ne-a spus că-i pare rău că inițiativa vine din partea președintelui, care insistă asupra anulării bacului și nu din partea Ministerului Educației.

„Am refuzat această diplomă deoarece vine din partea unui presșdinte care nu mă reprezintă și care duce o politică josnică și discriminatorie împotriva popriului popor. Îmi pare rău că această inițiativă nu vine din partea Ministerului Educației, ci din partea unui președinte, care insistă asupra anulării examenului de bacalaureat. Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților. Această diplomă, pentru mine nu are nici o valoare. Îmi doresc foarte mult ca în țara mea să fie apreciate la justa valoare adevărul și valorile autentice, iar asemenea oameni să nu mai poată să-și bată joc de istoria noastră”, și-a motivat absolventa refuzul.

Valeria intenționează să-și continue studiile în Berlin, Germania, însă așteaptă răspunsul sigur.

Amintim că și Mihaela Ungureanu, tânără din Bălți, a refuzat invitația președintelui.

În contextul festivalului „Generația viitorului” organizat de către președintele țării, Igor Dodon s-a întâlni cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din țară, cărora le-a acordat „Diploma de Onoare” a Președintelui Republicii Moldova, deși, aparent, aceștia nu sunt tocmai o sută la număr. Tot astăzi, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul aceluiași festival, va fi organizat un concert cu participarea mai multor formații și interpreți, printre care SunStroke Project, A Studio, Градусы, Elena Temnikova, Randi, Mot și Dj. MEG.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!