În timp ce unii protestează în fața Parlamentului împotriva schimbării sistemului electoral, în același loc s-au adunat susținători ai inițiativei guvernanților.Update 11:12
. Manifestația pro votului mixt se încheie. Timp de mai bine de o oră mai mulți primari din fracțiunea PD au ținut discursuri, între timp, în cadrul ședinței Legislativului, Parlamentul a votat pentru schimbarea sistemului de vot mixt cu 74 de voturi pro.

Update 10:53 Andrei Năstase a urcat forțat pe scena instalată în fața Parlamentului. Acesta a fost înlăturat de către veterani.

Update 10:42 Parlamentul a votat în a doua lectură pentru sistemul de vot electoral mixt.

Update 10:24. Sute de carabinieri mențin securitatea clădirii Parlamentului. Astfel, la asigurarea ordinii publice sunt antrenate toate subdiviziunile de forță din cadrul Ministerului de Interne, fiind implicați un număr suficient de angajați pentru a menține securitatea.

Update 10:16 Pe scena mitingului este proiectată ședința Parlamentului care are loc în aceste momente în clădirea Legislativului.

Update 9:55 Sergiu Sârbu, deputat PD: „Această iniațivă nu este a PD, este inițativa societății, a oamenilor care deja de mulți ani vor să modernizeze întreaga clasă politică din Republica Moldova. Noi astăzi în Parlament ne ducem să votăm pentru schimbarea Sistemului electoral mixt.”.

Update 9:50 Potrivit moderatorului, la miting s-au adunat peste 20 de mii de oameni, iar alți susținători urmează să mai vină.

Menționăm că, astăzi urmează să aibă loc ședința plenară a Parlamentului, în cadrul căreia va fi examinat proiectul privind schimbarea sistemului electoral.