/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ambasada SUA, despre sistemul mixt: „Pune la îndoială obiectivul proeuropean al Guvernului”

missing
23 iulie 2017, ora 14:36

„Statele Unite sunt dezamăgite de decizia Parlamentului și a Guvernului de a nu lua în considerare cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneția și OSCE, cu privire la codul electoral revizuit. Adoptarea codului revizuit pune la îndoială obiectivul declarat al Guvernului cu privire la un viitor proeuropean și democratic pentru cetățenii Republicii Moldova. Vom continua să lucrăm cu toate părțile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face ca viitorul european al Moldovei să devină realitate”, se menționează într-un mesaj publicat pe Facebook.

Aceiași poziție au avut-o anterior și comisarul european pentru politică externă, Federica Mogherini, împreună cu comisarul european pentru negocieri de extindere, Johannes Hahn.

Amintim că, Parlamentul a votat în doar patru minute trecerea de la sistemul de vot proporțional la cel mixt, proiect susținut de 74 de deputați. Documentul a fost votat deși clădirea era înconjurată de protestatari, iar cele trei fracțiuni parlamentare, PLDM, PL și PCRM, au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

La scurt timp, proiectul de lege a fost și promulgat de președintele Igor Dodon, iar a doua zi legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram