Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a calificat reacția vicepremierul rus Dmitri Rogozin, după ce România nu a fost de acord ca avionul în care se afla acesta să traverseze spațiul aerian drept „absolut nepotrivită", scrie Agerpres.

Ministrul Apărări Naționale a adăugat că a urmărit declarațiile ambasadorului rus în România, „care încearcă o justificare a unor tipuri de acțiuni pe care le promovează în zonă”. „Sigur că de aici putem trage cele mai multe concluzii, vorbeam de Rusia, că promovează un anume tip de politică în zona Mării Negre”, a spus Țuțuianu.

Ministrul a precizat că MAE poate da un răspuns potrivit în această chestiune, iar el poate vorbi din perspectiva ideii de apărare națională.

În ceea ce privește amenințările Rusiei cu privire la proteste, acesta a ținut să spună: „Eu nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, eu cred că noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea cât mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Cred că este înțelept să ne vedem de treburile noastre și să ne vedem de programul nostru”.

Ministrul Apărării a făcut aceste precizări la festivitatea organizată cu prilejul Zilei Imnului Național.

România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să traverseze spațiul aerian al țării. Dmitri Rogozin a comentat vineri, pe Twitter, decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla să tranziteze spațiul aerian românesc, spunând că România i-a pus în pericol pe pasagerii aeronavei și trebuie să se aștepte la un răspuns.