/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministrul Apărării Național al României a comentat reacția de pe Twitter lui Rogozin: „Absolut nepotrivită”

missing
29 iulie 2017, ora 12:48

Ministrul Apărări Naționale a adăugat că a urmărit declarațiile ambasadorului rus în România, „care încearcă o justificare a unor tipuri de acțiuni pe care le promovează în zonă”. “Sigur că de aici putem trage cele mai multe concluzii, vorbeam de Rusia, că promovează un anume tip de politică în zona Mării Negre”, a spus Țuțuianu.

Ministrul a precizat că MAE poate da un răspuns potrivit în această chestiune, iar el poate vorbi din perspectiva ideii de apărare națională.

În ceea ce privește amenințările Rusiei cu privire la proteste, acesta a ținut să spună: „Eu nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, eu cred că noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea cât mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Cred că este înțelept să ne vedem de treburile noastre și să ne vedem de programul nostru”.

Ministrul Apărării a făcut aceste precizări la festivitatea organizată cu prilejul Zilei Imnului Național.

România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să traverseze spațiul aerian al țării. Dmitri Rogozin a comentat vineri, pe Twitter, decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla să tranziteze spațiul aerian românesc, spunând că România i-a pus în pericol pe pasagerii aeronavei și trebuie să se aștepte la un răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram