Moscova consideră că cei care i-au sugerat Moldovei ideea retragerii pacificatorilor ruși din transnistria, se gândesc la război în regiune, a declarat ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, pentru RIA Novosti.

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a cerut, prin scrisoare oficială, ca subiectul retragerii trupelor străine de pe teritoriul țării noastre să fie inclus în ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU.

„Nu cred că este posibil să prezicem războiul. Nimeni nu o dorește, cu excepția celor care i-au condus pe reprezentanții guvernului moldovean când au scris o notă privind necesitatea retragerii personalului militar din Transnistria. Cei care au sugerat acest lucru guvernului moldovean doresc un război între noi (n.r. Rusia) și Ucraina, între noi (n.r. Rusia) și Republica Moldova”, a declarat Lavrov în cadrul unei întâlniri cu studenții MGIMO.

Potrivit lui Lavrov, „ acesta este o linie în reținerea Rusiei”.

Ministrul rus de externe a reamintit că militarii ruși se află în transnistria, în baza unor acorduri încheiate la scurt timp ca fază fierbinte a conflictului de la începutul anilor ’90 să se stingă datorită armatei ruse.