/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ministrul rus de Externe: Cei care pledează pentru retragerea trupelor rusești din transnistria, vor război în regiune

missing
01 septembrie 2017, ora 17:18

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a cerut, prin scrisoare oficială, ca subiectul retragerii trupelor străine de pe teritoriul țării noastre să fie inclus în ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU.

„Nu cred că este posibil să prezicem războiul. Nimeni nu o dorește, cu excepția celor care i-au condus pe reprezentanții guvernului moldovean când au scris o notă privind necesitatea retragerii personalului militar din Transnistria. Cei care au sugerat acest lucru guvernului moldovean doresc un război între noi (n.r. Rusia) și Ucraina, între noi (n.r. Rusia) și Republica Moldova”, a declarat Lavrov în cadrul unei întâlniri cu studenții MGIMO.

Potrivit lui Lavrov, „ acesta este o linie în reținerea Rusiei”.

Ministrul rus de externe a reamintit că militarii ruși se află în transnistria, în baza unor acorduri încheiate la scurt timp ca fază fierbinte a conflictului de la începutul anilor ’90 să se stingă datorită armatei ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram