Angajații spitalului Clinic de Psihiatrie sunt acuzați de o mamă că i-au maltratat fiica care era internată la spital pentru tratament. Pe marginea cazului s-a autosesizat Procuratura care a deschis un proces penal, iar conducerea spitalului va efectua o anchetă internă.

Contactat de TV8, procurorul Roman Eremciuc a declarat că după publicarea imaginilor Procuratura s-a autosesizat și a deschis un proces penal. „Procurorul de caz investighează cazul, a ridicat acte, a audiat martori, s-a efectuat o constatare medico-legală pentru stabilirea gradului de încorporare”, a precizat procurorul.

Totodată, acesta a spus că mama fetei vătămate a primit o citație pentru a veni la Procuratură pentru a fi audiată.

Vicedirectorul Spitalului Clinic de Psihiatrie, Mihail Condratchi, ne-a spus că nu ne poate furniza detalii pe marginea cazului, căci acesta este cercetat de procuratură și de avocații de la Institutul pentru Drepturile Omului.

Totuși, Șeful Serviciilor de Informare și Comunicare a Ministerului Sănătății, Cristina Moldovanu, a declarat că conducerea spitalului a inițiat un grup de lucru care investighează cazul, iar în urma rezultatelor obținute vor fi luate careva măsuri.

Amintim că TV8 a scris ieri despre povestea unei mame care vorbit despre grozăviile care i s-au întâmplat fiicei sale, care este internată pentru tratament la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. Aceasta a publicat pe o rețea de socializare precum că fiica sa, care are sindromul Cornelia de Lange, a fost internată pentru tratament în secția nr. 4 a spitalului. La o nouă vizită a observat că fata are nenumărate vânătăi pe corp, care ar fi fost provocate de angajații instituției.