/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministerul Sănătății anchetează cazul tinerei care a avortat singură în toaleta Institutului Mamei și Copilului

04 ianuarie 2018, ora 10:35

Din comisia care anchetează cazul fac parte:

Dr. Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de specialitate a MSMPS în domeniul obstetricii și ginecologiei,
Dr. Ion Bolocan, medic obstretician-ginecolog, conferențiar universitar USMF „N. Testemițanu”,
Dr. Rodica Gramma, master în bioetică, legislație și management în sănătate, conferențiar universitar USMF „N. Testemițanu”
Maria Ursachi, moașă principală la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susține că condamnă ferm manifestările de atitudine neglijentă, ignoranță și abaterile de la normele de etică și deontologie medicală. „Asemenea cazuri regretabile necesită a fi considerate pentru transformările (reformele) de urgență în domeniul de sănătate, inclusiv prin instituirea unei structuri instituționale responsabile de cazurile de malpraxis și a lipsei de atitudine în exercitarea profesiunii. Cei care se vor face vinovați vor fi sancționați potrivit legii”, se mai menționează în mesaj.

Reamintim că,  tânăra care acuză medicii din cadrul Institutul Mamei și Copilului de malpraxis are 19 ani și la moment nu se află în țară. Aceasta a confirmat pentru tv8 autenticitatea scrisorii publicate sub anonimat pe Facebook, în care povestește cu lux de amănunte cum a fost lăsată acum două săptămâni să nască în veceul instituției medicale. Detalii AICI.

Totodată, administrația IMSP Institutul Mamei și Copilului s-a autosesizat, în dimineața zilei de 3 ianuarie, pe marginea cazului și că a fost instituită o comisie care urmează să stabilească exact toate circumstanțele cazului. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram