/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Viitorii brazi care vor fi instalați în PMAN au fost plantați într-un parc din Capitală

26 ianuarie 2018, ora 14:09

„Am promis, am făcut! Astăzi, în Parcul „Dendrariu” am plantat 22 molizi argintii. Ei vor fi îngrijiți și vor crește într-un spațiu protejat. Sper că peste ani, dintre ei să fie ales bradul care va bucura copiii și locuitorii Chișinăului de sărbătoarea Sfântă a Crăciunului”, a scris Radu.

Brazii plantaţi sunt cu bulgăre de pământ, au 10 ani și o înălțime de 2 – 2,5 metri fiecare. Aceștia au fost sădiţi ca și compoziție de landșaft din arbori de conifere. Costul unui puiet este de 850 lei, fiind achiziționați de la o pepinieră din oraşul Bălți. De menţionat că 21 de copaci au fost procurați din sursele ÎM „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, iar unul din contul Silviei Radu.

În comunicatul primărie se menționează că, prin această acţiune, municipalitatea recuperează acel brad tăiat, în luna decembrie 2017, de pe terenul privat al unui locuitor al municipiului Chişinău și care a ajuns să fie instalat şi împodobit în centrul Chişinăului.

Amintim că, cel de-al doilea brad instalat în Piața Marii Adunări Naționale și cumpărat de Silvia Radu a fost tăiat ilegal din curtea unei fost grădinițe din sectorul Botanica al Capitalei. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Agenția Ecologică Chișinău care a găsit și vinovatul, persoana care i-a permis primăriței să taie bradul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram