După ce ministrul Justiției Alexandru Tănase a comentat înregistrarea convorbirii telefonice dintre el și Veaceslav Platon, difuzată ieri de Jurnal TV, lidera PAS, Maia Sandu, a criticat în termeni duri argumentele invocate de ministru.

„Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, deranjat că în spațiul public a apărut înregistrarea unei discuții telefonice dintre el și Veaceslav Platon, ultimul fiind cunoscut pentru rolul pe care l-a avut în spălarea de miliarde de dolari prin băncile și judecătoriile moldovenești, ne spune cu ipocrizie că tocmai de aceasta ar fi venit la minister – să ne apere de interceptări ilegale şi să nu permită să fim jefuiți sau arestați pe nedrept!

Cum poți să spui asta, venind să lucrezi pentru un individ corupt, recunoscut pentru preluarea ilicită a afacerilor, care deschide dosare oricui vrea el, care foloseşte împotriva adversarilor şantajul, ameninţările şi care ne violează zilnic intimitatea, prin interceptări, filmări şi ascultări ilegale, aruncate mereu în spațiul public? Când vii să lucrezi pentru un asemenea regim, o faci doar pentru a-l consolida”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebok.

TV8 amintește că, Tănase a venit cu un comentariu despre discuției publicate de Jurnal TV în care susține nu poate fi sigur despre autenticitatea înregistrării, căci ea a fost purtată acum mulți ani. Totodată, potrivit lui, conținutul discuției nu „scoate în evidență nimic interesant”, decât însuși faptul existenței discuției în sine.