/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

PLDM, despre atacul asupra presei din partea PPEM. „Un furt pe față a principalilor realizări politice”

13 martie 2018, ora 16:54

„Partidul Liberal Democrat din Moldova este oripilat de maniera lipsită de onestitate a PPEM în care dă lecții de jurnalism unor instituții de media. În același timp, PLDM constată un furt pe față a principalilor sale realizări politice, semnarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană, a regimului liberalizat de vize și demontarea sârmei ghimpate de pe Prut”, se arată într-un mesaj remis redacției TV8.

„PLDM nu renunță nici pentru o clipă la principale sale realizări politice, dar se disociază cu toată forța de greșelile foștilor săi exponenți, printre care este și Iurie Leancă. Nu PLDM a decis acoperirea împrumuturilor din băncile comerciale cu bani din bugetul de stat, ci Iurie Leancă și-a asumat, în nume personal, să susțină niște proiecte elaborate de Partidul Democrat, fapt pentru care a fost răsplătit cu funcție importantă în actualul cabinet de miniștri. Pornind de la cele spuse, calificăm drept machiavelice acuzele la adresa presei venite din partea PPEM”, se mai menționează în scrisoare.

Reamintim că, reprezentanții PPEM au lansat un apel public către jurnaliștii TV8, Jurnal TV și UNIMEDIA prin care le recomandă să nu îl mai asocieze pe fostul premier Iurie Leancă cu garanția de stat acordată, în secret, de Executiv în 2014 celor trei bănci aflate astăzi în proces de faliment. Populari europenii au făcut și mai multe sugestii jurnaliștilor despre cum ar trebui să scrie despre actualul vicepremier. Mai multe detalii GĂSIȚI AICI.

Posturile de televiziune TV8 și Jurnal TV și portalul UNIMEDIA califică, prin intermediul unei declarații comune, drept abuzivă încercarea Partidului Popular European din Moldova de a oferi lecții de jurnalism. Amintim reprezentanților formațiunii politice că liderul acesteia este demnitar public, prim-viceprim-ministru, iar acest fapt justifică interesul mass-media pentru persoana dumnealui. Mai multe detalii GĂSIȚI AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram