/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Leancă „se spală pe mâini”. Spune că nu el a dat lecții de jurnalism postului TV8

missing
16 martie 2018, ora 17:21

„A fost adresarea din partea aripii de tineret a PPEM. Eu în locul lor nu aș fi făcut acest lucru pentru că pornesc încă o dată de la ideea de corectitudine politică. Totodată, tinerii noștri au pornit de la ideea că e nevoie de un anumit comportament civilizat, nu de defăimare, nu de criminalizare fără nici un motiv din partea unor surse mediatice, care se impun drept surse care promovează valorile europene. Valorile europene înseamnă echidistanță și operarea cu fapte, dar nu cu tot felul de calomnii.  Tinerii noștri au venit cu o sugestie, cu o rugăminte. Nu a fost o critică sau o cerere expresă. Eu nu am de gând să le spun că nu e bine. Eu am pledat pentru presă echidistantă, care să promoveze valorile europene”, a menționat Iurie Leancă.

Amintim că PPEM s-a declarat deranjat de modul în care postul de televiziune TV8 relatează în știri despre liderul formațiunii Iurie Leancă. Reprezentanții partidului au lansat un apel public către jurnaliștii TV8, Jurnal TV și Unimedia prin care le recomandă să nu îl mai asocieze pe fostul premier Iurie Leancă cu garanția de stat acordată, în secret, de Executiv în 2014 celor trei bănci aflate astăzi în proces de faliment. Mai mut de atât, partidul care se declară de sorginte europeană face mai multe sugestii jurnaliștilor despre cum ar trebui să scrie despre actualul vicepremier.

Posturile de televiziune TV8 și Jurnal TV și portalul UNIMEDIA califică, prin intermediul unei declarații comune, drept abuzivă încercarea Partidului Popular European din Moldova de a oferi lecții de jurnalism. Declarația poate fi citită AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram