Donald Trump a avertizat astăzi Rusia să fie pregătită pentru un atac cu rachete asupra Siriei, ca răspuns la prezumtivul atac cu arme chimice care a avut loc sâmbătă.

„Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată deasupra Siriei. Fii gata Rusia, pentru ca vor veni, draguțe, noi și „inteligente”! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal ucigaș care își gazează poporul și se bucură de asta”, a scris Donald Trump, pe contul lui de Twiiter.

Ulterior, Trump a revenit cu un update. „Relația noastră cu Rusia este mai gravă ca niciodată și asta include un Războiul Rece. Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie de ajutorul nostru pentru a ridica economia, ceea ce ar fi foarte ușor de făcut și avem nevoie de toate națiunile să colaboreze. Oprim cursa înarmărilor?

Reamintim că, orice rachetă americană trasă asupra Siriei va fi doborâtă şi siturile de lansare de asemenea vizate, un pas ce ar putea declanşa o escaladare majoră în războiul sirian, a declarat ambasadorul rus în Liban. Detalii AICI.