/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Procuratura, despre imaginile cu piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan: „Acțiunile populiste ar putea genera o turnură negativă în acest caz”

missing
12 aprilie 2018, ora 12:52

Procuratura subliniază că, informațiile vehiculate sunt total iresponsabile, riscă sa pună în pericol viaţa ostaticilor, dar şi să compromită acțiunile aflate în desfășurare.

Cazul este unul cu particularități specifice, care presupune acțiuni cu un mare grad de discreție, dar mai ales, mult profesionalism şi responsabilitate. Este un caz care vizează viețile unor concetățeni şi orice fel de abordare populistă sau politică ar putea produce daune majore operațiunilor aflate în desfășurare. Atragem, de asemenea, atenția persoanelor care vehiculează informații de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecințelor legale pe care le pot purta în cazul în care, prin acțiunile lor, vor genera o turnură negativă în acest caz,” se menționează într-un comunicat de presă remis de Procuratură.

Totodată, instituția citată menționează că cu astfel de cazuri s-au confruntat multe state din lume, iar rezolvarea acestor situaţii este una extrem de complexă şi dificilă.

Reamintim că, Renato Usatîi susține că încearcă de aproape doi ani să îi aducă acasă pe cei doi piloți și că eforturile i-au fost zădărnicite de autoritățile moldovenești. Și totul pentru că se urmărește aducerea acestora acasă în prag de alegerile parlamentare, pentru un plus de imagine celor de la guvernare, în frunte cu Partidul Democrat. Mai mult, Usatîi spune că autoritățile RM ar fi dispuse să plătească 2 milioane de dolari pentru eliberarea celor doi piloți moldoveni. Detalii AICI.

Precizăm că, la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparține unei companii moldovenești, a fost capturat de către militanții Statului Islamic, în Afganistan, după o aterizare forțată.

Echipajul elicopterului era format din trei piloți, toți cetățeni moldoveni, și alți 18 pasageri militari din Afganistan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram