Luptătorul K1 reținut duminică, 27 mai, în cazul bărbatul care a decedat la spital după a fost bătut în fața unui club de noapte din Chișinău, este Aurel Ignat. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău. Ignat a venit benevol la secția de poliția pentru a fi interogat.

Potrivit lui Șaptefrați, Ignat a fost reținut în baza Art. 166 din Codul de Procedură Penală a RM. Acesta nu și-ar recunoaște vina. „Noi lucrăm în stabilirea tuturor circumstanțelor”, ne-a declarat procurorul.

Marți, 29 mai, procurorii urmează să ceară mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Aurel Ignat.

Menționăm că, până la această oră, au fost reținute două persoane în dosarul morții bărbatului de 30 de ani, care a decedat după ce ar fi fost bătut de un grup de sportivi în fața centru comercial Atrium din Chișinău.

Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Cine este acest puteți citi AICI.

Anterior, antrenorul lui Ignat, Nicanor Trocin, a declarat pentru TV8 că, sportivul său a fost și el internat în spital. „Știu nemijlocit că persoana decedată l-a lovit în cap pe Aurel, pentru că el tot a fost internat în spital. L-a lovit în cap cu un baston”, ne-a spus Trocin.

Poliția a menționat anterior că, în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și media a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Serghei Bejenari este bărbatul de 30 de ani care a decedat după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de mai mulți sportivi profesioniști K1 în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău. Bărbatul a fost transportat la spital în noaptea de 18 spre 19 mai. Acesta avea multiple traumatisme ale scheletului facial, iar în aceeași dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea hematomului cerebral. După șase zile de comă, bărbatul a decedat. Văduva bărbatului, Alisa Ceraniova, îl învinuiește de cele întâmplate pe luptătorului profesionist de K1, Aurel Ignat. Familia decedatului susține că sportivul ar fi fugit deja din țară, în timp ce poliția, refuză se vină cu detalii și informație relevantă despre incident. Antrenorul sportivului, Nicanor Trocin, afirmă că prezența sportivului Ignat la acea bătaie nu semnifică că aceste poartă o vină directă. Acesta susține că, acuzații vehiculate în spațiul public sunt nefondate, iar cei pe acest caz trebuie să se pronunțe sunt oamenii legii. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.