Ședința Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi a fost amanată din lipsă de cvorum. La ea au venit doar cinci membrii, ceilalți lipsind fie din cauza motivelor de sănătate, fie pentru că au alte activități. Anunțul a fost făcut de președintele CSM, Victor Micu.

La această ședință, Consiliul Superior al Magistraturii urma să aleagă un nou judecător la Curtea Supremă de  Justiție. Printre candidații înscriși în concurs este și un membru al CSM, Dorel Musteață. Un alt membru al CSM și doi foști membri ai Consiliului urmau să se bată pentru fotoliul de vicepreședinte al  CSJ. Iar membru CSM Anatolie Galben a candidat pentru promovare la Curtea de Apel Chișinău. Dintre cei trei membri ai CSM care urmau să participe la concursurile de astăzi, doar Petru Moraru, care a candidat pentru funcția de vicepreședinte al CSJ, a venit la ședință. De asemenea, au lipsit ministrul Justiției, procurorul general și președintele CSJ.

Cererile de promovare din partea lor vin în timp ce în Parlament este dezbătut un proiect de lege care le va interzice membrilor CSM să participe la concursuri de promovare în funcție pe perioada mandatului și șase luni după aceasta.

Detalii despre cei trei candidați și cine sunt contracandidații lor vedeți aici.