După ce Partidul Democrat a anunțat că a expediat mai multe scrisori instituțiilor statului pentru a investiga legăturile dintre Ludmila Kozlowska, PAS și Platforma DA. Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că nu are nicio legătură cu Kozlowska și nici cu ONG-ul gestionat de ea. În același timp, reprezentanții PAS susțin că actualul regim încearcă să inventeze duşmani interni şi externi pentru a-și justifica prezenţa la guvernare.

„PAS nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul menționat. Am participat la o conferinţă organizată de acest ONG în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău. Discuțiile sunt publice, le recomandăm celor de la PD să le asculte cu atenție”, se scrie într-o notă a partidului pe facebook.

Tot acolo, PAS afirmă că dacă PD „consideră că participarea la această discuție este finanţare ilegală a PAS-ului, atunci cum trebuie să fie considerate finanţările netransparente de milioane ale PDM-ului, la care aşa şi nu au dat răspuns sau finanţarea din Bahamas a PSRM-ului şi a lui Dodon?”.

În privința scrisorilor adresate mai multor instituții, PAS consideră că acțiunea dată „face parte din șirul logic de acțiuni ale guvernării de instaurare a dictaturii. Este clar că următorul lor pas este să expulzeze liderii opoziției din țară sau să îi aresteze, astfel încât în pragul alegerilor parlamentare să nu existe opoziție reală”.

Amintim că PDM a anunțat că un grup de deputaţi democrați a trimis scrisori către mai multe instituţii de stat din Moldova prin care au solicitat verificări şi clarificări privitoare la posibilele activităţi contra ţării noastre ale Ludmilei Kozlowska, deţinătoare de dublă cetăţenie ruso-ucraineană şi ale Fundaţiei condusă de aceasta, numită Otwarty Dialog (Dialog Deschis). În acelaşi timp, potrivit unui comunicat al formațiunii, deputaţii PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlowska, Fundaţia Otwarty Dialog şi partidele politice PAS şi PDA, inclusiv posibile aspecte ce ţin de finanţarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menţionate, dar şi pentru alte partide moldoveneşti. Mai multe detalii AICI.