Platforma DA susține că transmiterea de către deputații PDM a mai multor scrisori instituțiilor statului pentru a investiga legăturile dintre Ludmila Kozlowska, PAS și Platforma DA este o acțiune disperată.

„Ei (n.r. PDM) se află în stare de disperare și caută orice clenci, orice de ce se pot agăța. Platforma Demnitate și Adevăr niciodată nu a fost finanțată de peste hotare, nu are legătură cu ceva organizații extremiste. PLatforma DA nu a avut niciodată legătură cu doamna Kozlowski, doamna este în fruntea unei organizații care se ocupă cu protejarea drepturilor omului și atât. Niciodată nu am primit finanțare de peste hotare și cu atât mai mult de la organizațiile neguvernamentale, este interzis de lege”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA pentru TV8.

Politicianul a mai subliniat că demersul PDM este „o încercare disperată de a găsi măcar ceva pe opoziția antioligarhică”.

Precizăm că și PAS a anunțat că nu are nicio legătură cu Kozlowska și nici cu ONG-ul gestionat de ea, precizând că a reprezentanții formațiunii au participat la o conferinţă organizată de ONG lui Kozlowska în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău.

Amintim că PDM a anunțat că un grup de deputaţi democrați a trimis scrisori către mai multe instituţii de stat din Moldova prin care au solicitat verificări şi clarificări privitoare la posibilele activităţi contra ţării noastre ale Ludmilei Kozlowska, deţinătoare de dublă cetăţenie ruso-ucraineană şi ale Fundaţiei condusă de aceasta, numită Otwarty Dialog (Dialog Deschis). În acelaşi timp, potrivit unui comunicat al formațiunii, deputaţii PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlowska, Fundaţia Otwarty Dialog şi partidele politice PAS şi PDA, inclusiv posibile aspecte ce ţin de finanţarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menţionate, dar şi pentru alte partide moldoveneşti. Mai multe detalii AICI.