Duminică, 26 august, la Chișinău s-a desfășurat protestul „Adunarea Generală a Cetățenilor” organizat de mișcarea de rezistență „ACUM”. Potrivit poliției la protest au participat în jur de 6500 de cetățeni. Potrivit organizatorilor cifra este de cinci ori de mai mare.

Cristina Bujor, purtătorul de cuvânt PAS a precizat pentru TV8 că la protest au fost în jur de 35-40 de mii de participanți, însă ea a menționat că a fost dificil de numărat din cauza dispersării acestora atât în PMAN, cît și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Amintim că, participanții la protest au adoptat o proclamație prin care constată că Republica Moldova e guvernată de un regim oligarchic, corupt şi criminal și se află într-o criză acută, care a afectat toate sferele activității statului. În consecință, ei cer demisia Guvernului, validarea alegerilor Primarului de Chișinău din 3 iunie, organizarea de alegeri libere și corecte în baza sistemului proporțional etc. Textul integral al Proclamației îl găsiți AICI.