/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ce spune Președintele Parlamentului despre protestul ACUM și intervenția poliției de dimineață

missing
27 august 2018, ora 14:58

„Haideți să spunem lucrurilor pe nume. În primul rând nu e vorba de proteste, dar sunt niște acțiuni organizate de unele partide politice și susținători ai acestor partide, care în felul acesta încearcă să atragă atenție pentru a se promova și mai ales luând în considerare că ne apropiem foarte curând de campania electorală a alegerilor parlamentare. Bineînțeles este democratic să te manifești, este normal să acceptăm, doar că atunci când se încearcă a distabiliza situația, legată de comportamentul, dedicat unei sărbători naționale este ieșit din comun. Nu ar trebuie de Ziua Independenței, când este o sărbătoare națională să ai un astfel de comportament. Ce au încercat să demonstreze 20-30 de oameni dimineață, fără să le pese de alte sute de mii de oameni, care văd Ziua Independenței altfel precum o văd ei? Mă bucur că cei care au încercat astăzi să destabilizeze situația nu au reușit. Autoritățile și-au dus până la capăt activitățile programate. În rest nu sunt proteste, sunt doar manifestarea unor partide politice, organizată mai nou de un binom Maia Sandu și Năstase, iar lucru ăsta ar trebui deja să ne obișnuiască”, a spus Candu după ceremonia de înmânare a diplomelor și distincțiilor Parlamentului cu ocazia Zilei Independenței.

Întrebat de jurnaliști despre părerea sa privind acțiunile Poliției din dimineța zilei de luni, Candu a spus „Atunci când cineva nu respectă legea, poliția are dreptul să intervină chiar în forță. Am văzut că intervențiile poliției au fost foarte corecte, nu au fost victime nu au fost folosite mijloace speciale, gaze lacrimogene și foarte bine că nu au fost aplicate aceste metode. Până la urmă trebuie să înțelegem că cei 20 de oameni care au încercat „să-l sechestreze” pe Ștefan cel Mare au fost aduși în câmpul legii, deoarece indiferent cum te numești sau ce lider de partid ești, în țara asta trebuie să respecți legea și regulile clare ale țării”.

Amintim că, participanții la protest au adoptat o proclamație prin care constată că Republica Moldova e guvernată de un regim oligarchic, corupt şi criminal și se află într-o criză acută, care a afectat toate sferele activității statului. În consecință, ei cer demisia Guvernului, validarea alegerilor Primarului de Chișinău din 3 iunie, organizarea de alegeri libere și corecte în baza sistemului proporțional etc. Textul integral al Proclamației îl găsiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram