Din echipajul navei aflată sub pavilionul Republicii Moldova, reținută cu 1,4 tone de cocaină, în Spania, nu făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova, iar autoritățile spun că nu poartă răspundere pentru mărfurile care erau transportate. Totuși, astfel de cazuri afectează imaginea Republicii Moldova, susține premierul Pavel Filip.

„Nu e primul caz când avem probleme cu navele care merg sub drapelul Republicii Moldova. Trebuie să revenim la Regulamentul de înregistrare a navelor, să știm cine obține acest drept”, a spus Filip în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, proprietarul navei este un cetățean al Georgiei. Anterior, nava a circulat sub pavilionul Ciprului.

Nava a fost înregistrată conform Regulamentului existent, cu avizul Ministerului de Externe și nu existau suspiciuni. Moldova nu are nicio atribuție la astfel de acțiuni de trafic ilegal”, a spus Gaburici.

Amintim că, autoritățile spaniole au depistat 1,4 tone de cocaină, într-o navă maritimă, aflată sub pavilionul Republicii Moldova.

Vezi și:

Nava înregistrată în Moldova, prinsă în Spania cu peste o tonă de cocaină la bord, ar putea fi exclusă din Registrul Navelor