Inspectoratul General de Poliție (IGP) s-a autosesizat în privința intimidării jurnalistei de la RISE Moldova, Liuba Șevciuc. Oamenii legii spun că vor investiga cazul.

„În urma publicării unui material jurnalistic pe site-ul Rise Moldova, Inspectoratul General al Poliției  s-a autosesizat  și a inițiat o anchetă pentru a verifica informația relatată în articol, în care este relatat despre urmărirea și intimidarea unui reporter de către o persoană”, se menționează într-un comunical al IGP.

Amintim că, publicația de investigații RISE Moldova scrie că jurnalista Liuba Șevciuc este urmărită de un „provocator de meserie”. Potrivit redacției RISE, totul a început a doua zi după ce a fost publicată investigația „Paradisul oligarhului”, despre vilele din străinătate ale președintelui Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc.

Dezvăluirile au fost făcute de Veaceslav Galoi. Potrivit RISE, în ultimii zece ani acesta fost implicat în mai multe provocări și situații care s-au soldat cu rețineri ale unor persoane cu funcții publice sau a unor oameni de afaceri.