Președinta PAS a fost invitată de către comisia de anchetă privind activitatea Fundației „Open Dialog” pe teritoriul Republicii Moldova. Sandu spune că a fost invitată la audieri închise, însă ea solicită să fie chemată într-o ședință publică pentru a se putea adresa tuturor cetățenilor.

Așa-numita Comisie de anchetă care investighează presupusa finanțare ilegală a PAS, aducând drept unică probă participarea mea la un eveniment public în Parlamentul European, la invitația unor membri importanți ai PE, a decis să mă invite la audieri închise”, a scris Sandu pe pagina sa de facebook.

Potrivit ei, organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare. „Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar. Minciunile lansate premeditat în public despre finanțarea PAS, inclusiv de către deputați în Parlamentul Republicii Moldova, trebuie deconspirate tot în Parlament și tot public, pentru că oamenii au dreptul să afle adevărul. Solicit să fiu chemată într-o ședinţă publică, pentru a mă adresa tuturor cetățenilor, dar nu într-o ședinţă închisă, în fața unei comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, mai spune Sandu.

Amintim că, primele audieri în cadrul comisiei au avut loc la 2 noiembrie, în cadrul cărei au fost audiați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate și Comisiei Electorale Centrale. Totodată, Procuratura Generală a oferit informații în scris. Autoritățile motivează desfășurarea audierilor cu ușile închise prin faptul că materialele furnizate de unele instituții audiate au caracter confidențial.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!