/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șalaru despre decizia CSJ privind cetățenia lui Băsescu: „Actuala putere sfidează nu doar normele de drept, dar și cele de bun-simț”

missing
08 noiembrie 2018, ora 11:57

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a comentat acid decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) prin care a fost respins recursul avocatului lui Traian Băsescu, în dosarul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova fostului președinte al României.

„Justiția moldovenească a făcut încă odată dovada subordonării juridice către puterea bicefală formată din cuplul toxic Plahotniuc-Dodon. După o amânare pentru care a invocat ”studierea suplimentară” a dosarului, completul de judecători a decis să confirme juridic abuzul lui Igor Dodon și să-i retragă definitiv cetățenia celui care a pus Republica Moldova pe harta interesului Uniunii Europene”, a scris Șalaru pe rețelele de socializare.

Liderul PUN spune că decizia Curții are legătură cu faptul că actuala clasă politică autohtonă este deranjată de intrarea lui Traian Băsescu pe arena politică moldovenească: „Prin această decizie actuala putere sfidează nu doar elementare norme de drept, ei sfidează inclusiv minimele norme de bun-simț. Alături de invalidarea alegerilor la Primăria Chișinău, sentința contra lui Traian Băsescu este încă o dovadă că statul Republica Moldova a devenit pur și simplu o feudă aflată la cheremul unor grupări interlope mascate sub eticheta de partide, un stat eșuat la marginea lumii civilizate”, a continut Anatol Șalaru.

Amintim că, ieri, CSJ a decis să mențină hotărârea anterioară a Curții de Apel prin care i se fetrage cetățenia fostului președinte român Traian Băsescu. Decizia a afost luată seara, după ce inițiat s-a anunțat că ședința a fost amânată pentru data de 14 noiembrie.

În 2016, fostul președinte al României s-a adresat în instanță pentru ca judecătorii să anuleze decizia lui Igor Dodon de a-l lăsa fără cetățenie moldovenească, invocând că la baza retragerii au stat motive politice. Acesta a devenit cetățean al Republicii Moldova în anul 2016, printr-un decret emis de ex-președintele Nicolae Timofti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram